Počela škola suđenja

Iz Strukovne organizacije fudbalskih sudija OFS Bačka Palanka

656

Strukovna organizacija fudbalskih sudija OFS Bačka Palanka počela je u četvrtak, 6. decembra sa školom suđenja.


U školi suđenja učestvuje deset novih polaznika uzrasta od 2000. do 2003. godišta, a predavanju su prisustvovale i mlađe sudije. Plan i program škole suđenja je pripremio, a i održao uvodno predavanje predsednik Strukovne organizacije fudbalskih sudija OFS Bačka Palanka Darko Savović, inače pomoćni sudija u Superligi Srbije.

Sekretar organizacije Tomislav Mudrinić je takođe održao predavanje, a gost u školi suđenja je bio predsednik KUS-a OFS Bačka Palanka Stevan Sužnjević.

– Zadovoljni smo odzivom polaznika i njihovom mladošću. Plan je da škola suđenja traje ceo decembar. Biće tu i pokazne vežbe na terenu, a koristiće se najnoviji UEFA RAP materijali za video edukaciju. Na kraju će novi polaznici škole polagati teoretke i praktične testove za zvanje privremenog fudbalskog sudije. Dodao bih da će predavači u školi biti Čedomir Kovačević, Stevan Turi i Dalibor Kantar, rekao je Darko Savović, predsednik Strukovne organizacije fudbalskih sudija OFS Bačka Palanka.

Ovo je nastavak tradicije bačkopalanačke organizacije fudbalskih sudija u Bačkoj Palanci koja aktivno radi na podmlađivanju i omasovljavanju sudijskog kadra.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here