Jurić: Formira se radna grupa za izmenu Krivičnog zakonika

444

Sledeće nedelje biće formirana radna grupa koja će raditi na pripremi izmena Krivičnog zakonika Srbije u vezi sa uvođenjem doživotnog zatvora, a u kojoj će predstavnika imati i Fondacija „Tijana Jurić“.


Igor Jurić, koji je i inicijator izmene člana zakona po kome bi bio uveden doživotni zatvor za ubice dece i trudnica, rekao je za današnji „Blic“ da je održan sastanak s ministarkom pravde Nelom Kuburović i državnim sekretarom Radomirom Ilićem, kome je prisustvovao zajedno sa advokaticom Majom Atanasković koja je pisala predlog izmene zakona i koja će biti predstavnica Fondacije u radnoj grupi.

„Ministarka Nela Kuburović je saopštila da će se do 28. decembra osnovati radna grupa koja će raditi na izmenama Krivičnog zakonika. U toj radnoj grupi biće najstručnija lica, pravnici iz naše zemlje“, rekao je Jurić.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Prema njegovim rečima, ministarka je na sastanku najavila da će se po osnivanju radne grupe krenuti u rad na izmeni zakona.

Ona je, kako se navodi, na sastanku rekla da potpuno podržava inicijativu Fondacije i da će uraditi sve da se predlog realizuje.

„Veoma nam je važno prisustvo u radnoj grupi. Važni su rokovi i da period ne bude predugačak do realizacije. U svakom slučaju, ovo je sada korak napred. Država i ministarka su pokazali da imaju dobru volju da se stvari u našoj zemlji ipak promene“, kaže Jurić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here