Više od 80 pasa iz prihvatilišta u Novoj Gajdobri udomljeno širom sveta

1397

Kada je početkom novembra veterinarska inspekcija zatvorila azil u Novoj Gajdobri zbog brojnih nepravilnosti, mnogi su se pitali šta će biti sa psima koji su tamo ostali.


Akcija udomljavanja počela je ubrzo, fotografije pasa našle su se na društvenim mrežama, a kontaktirana su i mnoga inostrana udruženja.

Olja Nađ je opisala kako je tekla akcija udomljavanja i ko je u njoj učestvovao.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Udomljavanje pasa iz Prihvatilišta smo organizovali: Lana Zurovac, Dragan Puđa i ja. Kontaktirali smo mnoga inostrana udruženja čiji osnivači su preko predstavnika ili ličnim dolascima u Prihvatilište pomogli akciju velikog udomljavanja. Udomljeno je, širom sveta više od 80 pasa. Njihov izlazak iz Prihvatilišta, lečenje i put do novih vlasnika evidentiran je u FB grupi „Backa Action Group“ čiji je osnivač Louis Pittman. U istoj grupi je vidljiva akcija kupovine hranilica za pse, podloškica za svaki boks i tone granulirane hrane, zaštita pasa spot-on preparatima.

Pogledaj: Prihvatilište za pse u Novoj Gajdobri je opet u funkciji (FOTO)

Akciju udomljavanja podržali su i mnogi pojedinci i udruženja širom sveta, pa veliku zahvalnost dugujemo: Tanji Mišković iz Novog Sada, Uduženju „Second chance golden retriever rescue UK“ i Louise Pitman, Udruženju „Humanimal onlus“iz Italije i Renati, Udruženju „Broken biscuits“ iz Engleske koje se bavi samo hendikepiranim psima, Petri Pahl Gerber, Danijeli Krstić (pomogla u udomljavanju samojeda i njihovih mešanaca), Catherine Voirol iz Francuske (pomogla u udomljavanju haskija i njihovih mešanaca), Abby Auita Farrell, Dušici Vukašinović i Dragani Vučinić iz Beograda (udomile du teško udomljive pse), Snežani Nestorović iz Novog Sada (donatorka zaštite pasa od spoljnih parazita), Nini Palvianen iz Finske, Pauli Evans i njenom Udruženju „South west gsd rescue“, Henni Nuutinen iz Finske, Miški Oksanen i njenom Udruženju ,,Help for furries“, Sari Kuutniemi iz Finske i njenom Udruženju „BBAND Molosseri“, Nataši Seme iz Čačka i Udruženju „Teodora’s angels“, Candy Magowan „South west GSD rescue“ iz Toronta, Ani Karmelić, Kristini Stepanov (savetodavna podrška), Miti Plavšiću (donator slame za pse), Verici Zeljković, Jeleni Ljuboja, Suzani iz Slovenije (spasila sve pse iz istog boksa) i mnogim drugim pojedincima i društvima širom sveta“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here