Socijalni vešeraj bio koristan u Baču

833

BAČ: Lokalna samouprava Bača zainteresovana je da nastavi projekat „Pomoć u kući” koji je podrazumevao i usluge pranja i peglanja veša socijalno ugroženom stanovništvu i pomoć u kući starim ljudima s područja opštine.

Projekat se pod okriljem EU sprovodio posredstvom dva naša ministarstva, za finansije i za rad, zapošljavanje, boračka pitanja i socijalnu zaštitu, u proteklih godinu i po dana.

Nikola Banjac iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kaže da je Opština Bač tražila od resornog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka pitanja i socijalnu zaštitu da se projekat nastavi. Usluge pomoći u kući u proteklih 18 meseci, kazao je, uživalo je 120 starih ljudi, pretežno iz Bača, za koje je bilo angažovano deset gerontodomaćica, dok su tri žene prale i peglale veš za 50 socijalno ugroženih korisnika.

[wonderplugin_slider id=64]

 

 

– Projekat je završen početkom decembra kada je održana završna konferencija i na njoj predočeno da je projekat opravdao nameru da se pomogne najugroženijima, i da bi bilo dobro da se s ovom pomoći nastavi i nadalje –naveo je Banjac. Opština je, prema ugovoru, podsetio je, obezbedila prostor za vešernicu i peglanje, kupila veš mašine, pegle, deterdžent i angažovala tri žene, koje su bile na usluzi uživaocima besplatnog pranja i peglanja veša. Vrednost projekta je iznosila 193.000 evra.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here