Zimska služba: Putevi u Bačkoj Palanci prohodni, vozači prilagodite brzinu

U toku popodneva dogodilo se nekoliko lakših saobraćajnih nezgoda zbog neprilagođene brzine uslovima na putu

773

BAČKA PALANKA: Sneg koji je počeo da pada danas oko 15 časova za sad ne pravi velike probleme na putevima bačkopalanačke opštine, ali iz zimske službe napominju da je bez obzira na čiste puteve važno prilagoditi brzinu.


Vojislav Ćosić iz zimske službe kaže da je do sada napadalo tri centimetra snega i da su na putevima prvog prioriteta posuti so i rizla.

„Trenutno je četiri ekipe na terenu, putevi su prohodni. Za sad nema potrebe za čišćenjem jer je nivo snega manji od pet centimetra, ali je prvi prioritet posoljen. Ono što je važno jeste da vozači prilagode brzinu uslovima na putu i da „crn“ put ne znači da sme da ubrza. Upravo zbog neprilagođene brzine danas oko 15:30 na obrovačkom putu auto je sletelo sa puta“, napominje Ćosić.

Na putu prema Novom Sadu takođe je došlo do saobraćajne nezgode. Automobil je sleteo sa puta i prevrnuo se, takođe zbog klizavog kolovoza i neprilagođene brzine.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Ekipe zimske službe će zbog nastupajućih praznika biti u većoj pripravnosti sutra i u ponedeljak.

Prema prognozi sneg bi trebao prestati da pada oko 22 časa. Trenutna temperatura je +1 stepen Celzijusa. Sutra nas takođe očekuju snežne padavine, ali slabijeg intenziteta i sa najvišom dnevnom temperaturom +1 stepen.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here