Deca iz OŠ „Braće Novakov“ iz Despotova pomogla deci iz Doma u Veterniku

Deca deci za Božić

990

Prikupljanje paketića za decu i omladinu ometenu u razvoju u Domu u Veterniku i ove godine je organizovala Dobrotvorna ustanova Eparhije bačke „Vladika Platon Atanacković“ je u saradnji sa Katihetskim odborom Eparhije bačke.


Predvođeni svojim veroučiteljima, u akciji pod nazivom „DECA – DECI“ učestvovala su deca iz osnovnih škola „Braća Novakov“ iz Despotova, „Svetozar Miletić“ iz Titela, „Isa Bajić“ iz Kule, „Bratstvo i Jedinstvo“ iz Vrbasa, Desanka Maksimović“ iz Futoga, i „Petar Kočić“ iz Temerina.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Akciji su se priključila i deca iz osnovnih škola „Jožef Atila“, „Marija Trandafil“, „Miloš Crnjanski“, „Žarko Zrenjanin“ i Gimnazije Svetozar Marković i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada.

U akciji koja je trajala od 28. novembra do 27. decembra 2018. godine je prikupljeno oko 600 paketića, koje su učenici sa svojim veroučiteljima i roditeljima pakovali i ukrašavali, a koji su potom 4. januara 2019. godine, prevezeni u dom u Veterniku i darivani deci i omladini ometenoj u razvoju, čime su deca iz Novog Sada i okoline pokazala svoju neizmernu ljubav prema svojim drugarima u Domu u Veterniku, kako bi praznik Rođenja Hristovog dočekali još radosnije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here