Palančani i Mladenovljani u polufinalu „Dnevnikovog“ turnira u malom fudbalu

1339
Milan Čičić (Foto: D. Ivanić)

NOVI SAD: Posle male pauze zbog zauzetosti sale u Spensu, u četvrtak (17.01.) se polufinalnim utakmicama, u konkurenciji pionira, kadeta i seniora, nastavlja 56. tradicionalni „Dnevnikov“ turnir u malom fudbalu.

Dosadašnji deo takmičenja protekao je u zanimljivim nadmetanjima, ali i iznenađenjima. Kod seniora u konkurenciji su ostali: Maks bet, koji brani pehar, Autogalant iz Veternika, Browell viljuškari iz Bačke Palanke i OŽ Lovrenac iz Mladenova.

Ovakav epilog malo ko je očekivalo jer su pre početka takmičenja Lampone, Pet prijatelja, Hrubik Volvo, pa i Kafe Panda važili za velike favorite. Međutim, dobrim igrama u prvi plan izbili su timovi koji do sada nisu imali zapaženu ulogu na našem turniru. To se pre svega odnosi na ekipu Brovel viljuškari, koji su nedavno trijufovali na turniru u Bačkoj Palanci i u čijim redovima blistaju članovi superligaša Bačke Saša Kovačević, Miroslav Bjeloš i Petar Tanasić, ali i ostali daju pun dobrinos dobrim igrama.

Miroslav Bjeloš

„Imali smo dosta sreće u četvrtfinalu u meču sa Lamponeom. Rivali su u igri promašili dva kaznena udarca, a i prilikom penal ruleta nisu bili prisebni. Nadamo se da će nas sreća i dalje paratiti i da ćemo slaviti i u okršaju sa OŽ Lovrenac. Dobro se poznajemo, nekolicina igrača iz njihove ekipe u minuloj sezoni igrali su za nas. U svakom sluačaju, biće to zanimljiv i neizvestan okršaj, iskren je igrač Brovel viljuškara Miroslav Bjeloš.

„Očekuje nas teška utakmica, ali se nadam da ćemo ponovo stići do finala. Autogalant ima sjajan tim, nekoliko iskusnih igrača, ali smatram da u meč ulazimo kao favoriti“, kaže Milan Čičić.

Najbolji u redovima OŽ Lovrenca u dosadašnjim mečevima bio je golman Rašo Lugonja, koji je branio fenomenalno i sigurno je najzasluženiji što su Mladenovljani stigli do polufinala. Međutim, bio bi greh ne spomenute iskusne Vladimira Puđu, Milana Kozomaru, Marka Trifunovića, Marka Vićentijevića …

– Već smo premašili plan – kaže kapiten tima Rašo Lugonja. – Zaista nismo očkivali da stignemo do polufinala. Igrao sam na desetak „Dnevnikovih“ turnira“, ali uvek nas je pratio maler, sada se izgleda sve poklopilo u našu korist. Znamo da su Browell viljušakri favoriti, ali ćemo učiniti sve da pobedimo. Biće to žetok okršaj.

U drugom polufinalu sastaće se Maks bet i Autogalant iz Veternika. „Kladioničari“ su u dosadašnjem delu turnira sa lakoćom prebrodili sve prepreke. Blistao je Milan Čičić, koji je minule godine poneo epitet najboljeg igrača turnira. I sada se igra Maks bet vrti oko Čičića, međutim, mora se reći da veliki dorinos igri daju i Nebojša Desnica, Danijel Dujković, Goran Nedić i ostali.

[wonderplugin_slider id=75]

 


Polufinale

16.00: pioniri:Restoran Naša Tvrđava – Fortuna bambino

16.35: pioniri:Fasada – Kafe Dača

17.10: kadeti: Kafana Kranjac – MGM Plamen instalacije

17.45: kadeti:: NPR Pantić – Mađioničari

18.20: seniori: OŽ Lovrenac – Browell viljuškari

18.55: seniori: Autogalant – Maks bet

Finale 20. januara

14.30: finale, mlađi pioniri

15.05: Meč za treće mesto, pioniri

15.40: finale, pioniri

16.15: meč za treće mesto, kadeti

16.50: finale, kadeti

17.25: meč za treće mesto, seniori

18.00: finale, seniori


– Očekuje nas teška utakmica, ali se nadam da ćemo ponovo stići do finala – kaže najbolji igrač Maks beta Milan Čičić. – Autogalant ima sjajan tim, nekoliko iskusnih igrača, ali smatram da u meč ulazimo kao favoriti.

Ekipu Autogalanta predvodi nekadašnji superligaški fudbaler Stojan Pilipović, a tu su još nekoliko igrača koji godinama igraju na našem tutrniru. – Odigrali smo dobro u četvrtfinalu protiv Kafe Pande, nadam se da ćemo i u meču protiv Maks beta igrati odgovorno i čvrsto – najavio je Pilipović. – „Kladioničari“ su u maloj prednosti, ali ako nam se ukaže prilika iskoristićemo je.

Što se tiče mlađih kategorija, u polufinalu uglavnom nastupaju igrači Vojvodinu, ali valja izdvojiti i Đurđevčane (Fasadu), koji pod budnim okom trenera Duška Trivunovića igraju lep fudbal.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here