Finale „Dnevnikovog“ turnira: Maks bet i Browell viljuškari za trofej

803
Brovel viljuškari, foto: D. Ivanić

Posle kraće pauze zbog zauzetosti male sale Spensa, danas, 21. januara, se finalnim mečevima završava 56. tradicionalni „Dnevnikov” turnir u malom fudbalu.


Posle uzbudljivih borbi i velikih iznenađenja, u finalnom susretu kod seniora sastaće se ekipe Maks bet, koja brani trofej, i najprijatnijeg iznenađenja turnira Browell viljušakra iz Bačke Palanke.

Plasman Maks beta u završni susret je možda i očekivan, „kladioničari” su i u grupi i u nokaut fazi prikazali odličan mali fudbal, igrali su sigurno, tvrdo, a u isto vreme i lepršavo, i zasluženo su se našli u završnom okršaju. S druge strane, stalni učesnik našeg turnira Browell viljuškari, koji ove godine igraju u nešto izmenjenom ali pojačanom sastavu, odličnim igrama razgalili su srca navijača u maloj sali Spensa i pokazali da s pravom pretenduju na trofej. I jedni i drugi imaju svoje adute, a to su uigranost, dobra igra u odbrani i brzi i jednostavni napadi. Prva violina Maks beta je Milan Čičić, čiji otac je nekada takođe igrao zapaženu ulogu na našem turniru. Međutim, i ostali igrači ove ekipe sjajno se snalaze na u ovoj traktivnoj igri, to se pre svega odnosi na Danijela Dujkovića i Nebojše Desnicu.

„Uveren sam da ćemo odbraniti trofej“, kaže jedan od najboljih igrača Maks beta Nebojša Desnica.

„Igramo dobro, čvrsto, mislim da smo za nijasu bolji od Browell viljuškara. U svakom slučaju, odlučivaće nijanse o pobedniku. Imamo veliku podršku ljudi iz Maks beta, koji su nam omogućili da igramo i nadam se da ćemo im se najvrednijim peharom na svim turnirima u Vojvodini najbolje zahvaliti za to što su nas podržali.“

Ekipa Browell viljuškara je krenula nešto slabije u grupi. Palančani su osvojili drugo mesto u grupi, ali su onda prosto eksplodirali. Na penal-ruletu savladali su trostrukog osvajača našeg turnira ekipu Lamponea, a onda, u polufinalu, i OŽ Lovrenac iz Mladenova i to bez većih problema, jer su već posle pet minuta igre imali nedostižnu prednost.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Za nas je velika čast to što smo se plasirali u finale“, istakao je vođa ekipe Browell viljuškari Lazar Kozić.

„Do sada smo osvojili nekoliko manjih turnira, nedavno smo slavili u Bačkoj Palanci, gde smo u četvrtfinalu pobedili upravo Maks bet. Ali, tada smo bili jači, sada nećemo moći da računamo na igrače Bačke koji su počeli pripreme, što nas, nadam se, neće puno promeniti. U našim redovima su svi aktivni fudbaleri, većina ih igra u ČSK-u iz Čelareva i Vojvodini iz Tovarševa. Naravno, želimo pobedu, jer “Dnevnikov” turnir je jedinstven u Vojvodini.“

U utakmici za treće mesto sastaće se OŽ Lovrenac i Autogalant, dve ekipe koje su pravo osveženje turnira i koje u svojim redovima imaju odlične igrače. Zemljoradničku zadrugu Lovrenac predvodi iskusni golman Rašo Lugonja, tu su fudbaleri koji igraju za Budućnost iz Mladenova, a u redovima Autogalanta su pretežno igrači koji nose dres Veternika i Futoga.

„Dugo branim na „Dnevnikovom” turniru”“, kaže Lugonja, kapiten OŽ Lovrenac.

„Prvi put smo u polufinalu, bilo bi lepo da osvojimo treće mesto.“

Igrači Autogalanta su pomalo razočarani što se nisu našli u završnom okršaju, ali se ipak nadaju trećem mesu.

„Propustili smo priliku da pobedimo Maks bet“, kaže Stojan Pilipović, najiskusniji igrač Autogalanta i bivši superligaški fudbaler.

„Međutim, uveren sam da ćemo osvojiti treću poziciju.“

Što se tiče mlađih kategorija, tu su u finalu uglavnom igrači koji nastupaju za FK Vojvodinu, a posebna atrakcija turnira je to što će u konkurenciji namlađih igrati devojčice iz ŽFK Vojvodine, koje se odlično snalaze u okršajima sa dečacima (nešto su starije) i imaju realne šanse da osvoje prvo mesto.

Za pehare i nagrade nadmetaće se i mlađe kategorije, foto: D. Ivanić

Program u maloj sali Spensa

15.00: Finale – mlađi pioniri: ŽFK Vojvodina – Fasada

15.35: Meč za treće mesto – pioniri: Fortuna bambino – Fasada

16.10: Finale – pioniri: Restoran Naša tvrđava – Kafe Dača

16.45: Meč za treće mesto – kadeti: MGM Plamen instalacije – NPR Pantić

17.20: Finale – kadeti: Kafe Kranjac – Mađioničari

17.55: Meč za treće mesto – seniori: OŽ Lovrenac – Autogalant

18.30: Finale – seniori: Browell viljuškari – Maks bet

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here