Dodeljene stipendije srednjoškolcima i studentima iz opštine Bačka Palanka

2916

BAČKA PALANKA: Ugovori o dodeli stipendija za 60 učenika srednjih škola i 90 studenata iz bačkopalanačke opštine svečano su potpisani danas (22.1.) u velikoj sali Skupštine opštine Bačka Palanka.


Pored roditelja srednjoškolaca i studenata, svečanoj dodeli prisustvovali su i čelnici opštine koji su okupljenima čestitali i poželeli uspeh u daljem školovanju.

Odlukom komisije dodeljeno je ukupno 150 stipendija i u narednih 10 meseci srednjoškolci će dobijati iznos od 4000, a studenti 5000 dinara. Predviđeno je da se u ovoj školskoj godini za dodelu stipendija izdvoji 7,5 miliona dinara, a prema rečima predsednika skupštine opštine Bačka Palanka, Mite Lačanskog radiće se na tome da se iznos, ali i broj korisnika u narednom periodu poveća.

„Znamo da su sredstva trenutno skromna, ali isto tako znamo da će ta sredsta da pomognu kako samim učenicima i studentima tako i njihovim roditeljima u školovanju. Bili bi srećniji da imamo mogućnosti da broj učenika i studenata bude veći, a u narednom periodu tražićemo način da broj korisnika stipendije bude veći“, rekao je predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka Mita Lačanski.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Koliko je ovakav vid podrške značajan svedoče i sami korisnici koji kažu da će im „džeparac“ dobro doći.

Tamara Maksimović

Milica Maksimović je učenica trećeg razreda Gimnazije „20. oktobar u Bačkoj Palanci. Njena majka Tamara kaže da Milica od prvog razreda dobija stipendiju.

„Milica je odličan đak i ima puno diploma, tako da je i ova stipendija veliko zadovoljstvo za nju. Svakako da joj puno znači“, rekla je Tamara Maksimović iz Bačke Palanke.

Da je rad garancija uspeha svedoče i mnogi učenici i studenti koji nekoliko godina zaredom dobijaju stipendiju. Jedna od njih je i Marija Šormaz iz Tovariševa, student prve godine stomatologije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

Marija Šormaz

„Ponosna sam na našu Opštinu, na naše selo jer se dodeljuju stipendije i studentima prve godine. Kao srednjoškolac sam takođe dobijala stipendije i za mene su one dodatni podstrek za učenje“, kaže Marija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here