Zlatna plaketa na Sajmu turizma u Ljubljani

Sajam NATOUR Alpe – Adria Mednarodna turistična tržnica Več znanja za več turizma

1283

U Ljubljani  30. januara 2019. godine u okviru Međunarodnog sajma turizma Natour Alpe-Adria, organizovan je 16. Međunarodni festival  „Več znanja za več turizma“ – međunarodno takmičenje turističkih škola Evrope. Organizator takmičenja je Turistički savez Slovenije, a treću godinu za redom SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ uzela je učešće na ovoj manifestaciji.


Tema Festivala bila je „TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA“ a festival  je okupio 48 srednjih škola i fakulteta  iz Slovenije, Italije, Portugalije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.

„Naša škola je po treći put uzela učešće na ovom takmičenju i opet zabeležila veliki uspeh“.

Učešće na festivalu podrazumevalo pismenu izradu istraživačkog projekta – kreiranje turističkog proizvoda, promotivni spot i predstavljanje projekta – turističkog proizvoda na sajmu Natour Alpe-Adria

Nakon svih aktivnosti, po oceni žirija za izradu projektnog zadatka, za spot i za nastup na sajmu, tim SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“ je nagrađen najvišim priznanjem – zlatnom plaketom.

Zlatna plaketa za nastup na sajmu za SSŠ „Dr Radivoj Uvalić“

Učenici četvrtog razreda, obrazovnog profila turistički tehničar, Marija Novaković, Milica Puđa, Jana Aničić, Savo Zorić i Vukašin Đorđić u skladu sa temom Medjunarodnog festivala „Više znanja za više turizma –turistički suvenir moga kraja“  uradili su istraživačko projektni zadatak pod nazivom „Kofer sećanja“.

„Ovo je kofer koji će turista doneti sa putovanja u naš grad.“

Turistički proizvod – suvenir predstavlja spoj modernog sa tradicijom. Inspirisan je vojvođanskim vezom koji mnoštvo različitosti tradicija i kultura, vezu etnički mozaik vojvođanske ravnice, a za posetioce doživljaj etno boja našeg kraja. U različitim formama, oblicima i proizvodima, zadržavajući tradicionalne vrednosti u formi modernog dizajna, turistima pripoveda autentičnost destinacije, doživljaja i boravka.

Pogledajte video naših srednjoškolaca

Prezentacijom turističkog proizvoda – suvenira u ulozi virtuelnih turističkih vodiča, sajamskim posetiocima, predstavili su Bačku Palanku, grad prirodnih atrakcija, različitosti tradicija i kultura, grad sporta i velikih sportskih imena , folklornih i turističkih manifestacija. Grad u kome se uživa u tradicionalnoj domaćoj hrani i dugoj tradiciji vina raspevano uz zvuke i pesmu tamburaša.

Prezentacija turističkog proizvoda propraćena je suvenirima i promotivnim materijalom koji su sami izradili.

„Posetioci našeg štanda pokazali su veliko interesovanje za naše suvenire, uživajući u domaćim vojvođanskim specijalitetima, delo ruku naših drugara poslastičara. Po povratku iz Ljubljane osim Zlatne plakete poneli smo i lepe uspomene na druženje i poznanstva sa vršnjacima iz drugih zemalja… a i sa izleta u Postojnu (Postojinska jama)“ – navodi zlatna ekipa

-Ovom prilikom zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli u izradi našeg projektnog zadatka. Posebno se zahvaljujemo predsedniku opštine gdin-u Branislavu Šušnici, koji je omogućio naš odlazak u Ljubljanu i učešće na Međunarodnom sajmu. Takodje, zahvaljujemo se Turističkoj organizaciji Bačka Palanka na svesrdnoj pomoći i podršci.

Pobednički tim: Marija Novaković, Milica Puđa, Jana Aničić, Savo Zorić, Vukašin Đorđić,  Aranka Harak – mentor

„Ovom prilikom zahvaljujemo se svim našim glasačima na podršci u kategoriji takmičenja za spot sa najviše glasova. Nadamo se da smo opravdali vaše poverenje“ – ističu iz SSŠ „Dr Radivoje Uvalić iz Bačke Palanke.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here