Štajfer cilja prvih deset

U nastupajućoj sezoni Skajraning lige Srbije

479

Početak nove sezone Skajraning lige Srbije se bliži pa je to bila i prilika da porazgovaramo sa jednim od učesnika ovog takmičenja Aleksandrom Štajferom iz Čelareva.


Podsećanja radi, Štajfer je prošle sezone bio odličan sedmi u generalnom plasmanu sa ukupno 187 poena.

– Sezona počinje 23. februara trkom na Avali, ali ću nju preskočiti. Verovatno ću ligu početi na drugoj trci na Staroj planini koja se trči od 31. maja od 2. juna. Očekivanja su svakako da se nađem među deset najbržih. Takmičenje je sve masovnije i kvalitetnije pa će biti jako važno taktički se pripremiti za trke. Posle Stare planine slede Jadovnički polumaraton, Sinjajevina i trka na Goču, a finale za najboljih deset je 5. oktobra na čuvenom „Sokolovom putu“ na Suvoj planini, kaže Štajfer.

Skajraningje sport o kome se malo priča u javnosti i malo zna. To je trčanje po planini koji postoji još od davnina, stotinama hiljada godina, ali ne kao sportska disciplina. Trčanje uz i niz planinu je jako zahtevan sport koji podrazumeva izuzetno fizičku i psihološku pripremljenost takmičara koji bukvalno zahteva i poslednji atom snage.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here