Škola u Savinom Selu među najboljim (VIDEO)

2461

SAVINO SELO: Savino Selo je sa 3.000 stanovnika, jedno od najmanjih naselja opštine Vrbas, a najveći ponos ovog malog, vojvođanskog mesta i najmlađih Savinoselaca je osnovna škola koja je sada i zvanično proglašena za jednu od najuspešnijih u Srbiji.


Protekle nedelje, osnovna škola „Branko Radičević“ iz Savinog Sela dobila je Svetosavsku nagradu, prestižno republičko priznanje za kvalitet obrazovanja i vaspitanja. Po postignutim rezultatima i osvojenim nagradama, ova škola je uspešnija od mnogo većih i bogatijih gradskih škola, a trenutno broji oko 40 zaposlenih i 230 učenika.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Nastava u savinoselskoj školi se odvija na šest jezika, učenici i nastavnici su uključeni u desetak projekata, a škola je tehnološki i kadrovski u potpunosti opremljena. Direktor škole, Rahman Tiganj, ističe da upravo to garantuje kvalitetnu i savremenu nastavu.

„Ja bih istakao i rezulate učenika, ne samo na završnom ispitu, nego i na takmičenjima i u opštem uspehu koji postižu u našoj školi. Takođe, jedna bitna stavka su i međuljudski odnosi koji su uslovi za jedan kreativni nastavni rad u školi. Takođe nas je i to kandidovalo za ovu prestižnu nagradu republičkog nivoa,“ istakao je direktor Rahman Tiganj.

Samo u protekle tri godine, škola je dobila na desetine priznanja među kojima su najznačajnije; pokrajinska nagrada „Đorđe Natošević“ i zlatna medalja sa međunarodnog sajma obrazovanja, dodaje Rahman Tiganj, inače, prvi licencirani direktor osnovne škole u Vojvodini.

„Ne samo da smo dobili plakete, diplome i priznanje, nego broj ovih nagrada nosile su i novčani deo. Na račun škole uplaćeno je preko dva miliona dinara, te pare smo opredilili za opremanje savremenim, multimedijalnim, nastavnim sredstvima, za stručno usavršavanje zaposlenih i stručne izlete, kako nastavnika, tako i učenika,“ rekao je Tiganj.

I pored skromnih materijalnih mogućnosti, sedam učionica je opremljeno video projektorima i televizorima, nedavno su nabavljene tri interaktivne table, a škola ima i odlično opremljen informatički kabinet.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here