Borimo se za lepši život na selu

Predsednik saveta mesne zajednice Nova Gajdobra, Mladen Lučić o planovima u 2019. godini

1003

Odlukom o budžetu za 2019. godinu, mesna zajednica Nova Gajdobra dobila je dva miliona dinara za nastavak radova na zgradi mesne zajednice.


Upravo će to i biti prioritet u ovoj godini kad je u pitanju ovo mesto. Predsednik saveta mesne zajednice Nova Gajdobra, Mladen Lučić za BAP VESTI kaže da je prethodne godine urađena projektno-tehnička dokumentacija, plaćen je priključak za struju i urađeni su temelji.

„Ove godine, za drugu fazu koja obuhvata izgradnju prvog sprata i ploču, potrebno je 4,5 miliona dinara. Sada smo dobili dva, a prvim rebalansom budžeta, biće obezbeđena sredstva koja nedostaju. Mesna zajednica Nova Gajdobra očekuje da se tokom ove godine uradi prvi sprat i ploča, a naredne godine drugi sprat i krov. Prema našim planovima, kompletan objekat bi trebao biti završen za četiri godine“, rekao je Lučić.

On dodaje da će Nova Gajdobra završetkom ove investicije dobiti jedan multifunkcionalan objekat, sa salom za različite manifestacije i kancelarije koje bi, pored mesne zajednice koristila i udruženja koja rade na teritoriji Nove Gajdobre.

Asfaltiranje parkinga na mesnom groblju

Naš sagovornik kaže da se veliki broj građana žalio zbog neasfaltiranog parkinga na groblju u Novoj Gajdobri, posebno u jesenim i prolećnim mesecima kada ima više padavina.

„Sam čin sahrane jeste nešto što teško pada svakom čoveku, a ljudi su, zbog neasfaltiranog parkinga morali da se parkiraju dosta dalje od groblja, što im je dodatno otežavalo celu situaciju. Upravo zbog toga smo apelovali JP „Standard“-u da ove godine reše taj problem i naprave parking“, dodao je Mladen Lučić.

Parterno uređenje centra 

Već nekoliko godina unazad radi se na uređenju centra Nove Gajdobre. Ove godine nastaviće se sa popločavanjem pešačkih staza i javnih površina behatonskim pločama. Dobar deo je već popločan i komunalno opremljen.

„Škola je srce jednog naseljenog mesta“

Predsednik saveta mesne zajednice kaže da će ove godine biti nastavljeni i radovi na zgradi OŠ „Aleksa Šantić“. Prethodnih godina urađena je fasada, zamenjena je stolarija, a ove godine će se raditi na uređenju unutrašnosti škole – betoniranje i postavljanje laminata.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Smatram da je škola jednako naseljeno mesto. Onog momenta kad neko digne ruke od škole, digao je ruke od celog mesta. A pored škole, tu je i crkva pa će ove godine biti nastavljeni radovi na crkvi Svetog Vasilija Ostroškog“, kaže Mladen Lučić.

Negovanje kulture i tradicije

Pored infrastrukturnih radova, u Novoj Gajdobri se trude da svake godine organizuju razne kulturne manifestacije i pomognu rad KUD-a „Jovan Dučić“.

„Trudimo se da oplemenimo kulturni život građana pa smo pre dve godine uveli manifestaciju „Dani kolonizacije“ koja se održava krajem septembra. Ovu manifestaciju iskoristimo i da se zahvalimo našim zaslužnim građanima kroz podelu plaketa iz različitih oblasti. Moram da se pohvalim, u poslednje dve godine Nova Gajdobra je „dala“ dva doktora nauka, što je odličan uspeh za mesto od 1000 stanovnika“.

Planovi za budućnost

Mladen Lučić kaže da će i ove godine nastaviti sa podelom paketa školskog pribora đacima na početku školske godine, ali da ima želju da mesna zajednica pomogne i mladim bračnim parovima.

„U saradnji sa donatorima planiramo da napravimo fond sredstava kako bi mogli da obradujemo svako novorođeno dete. U Novoj Gajdobri se svake godine rodi između 10 i 15 beba i ideja je da svima podelimo paket koji će pomoći mladim roditeljima. To će više biti simbolično, ali svakako jedan gest od srca“, kaže na kraju predsednik saveta mesne zajednice Nova Gajdobra Mladen Lučić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here