Renovirane još dve učionice u OŠ „Aleksa Šantić“

Mesna zajednica Nova Gajdobra

902

Prethodnih nekoliko dana u OŠ „Aleksa Šantić“ u Novoj Gajdobri postavljeni su novi podovi u dve učionice. Ovo je samo nastavak radova koje, već nekoliko godina, u ovoj školi sprovodi MZ Nova Gajdobra u saradnju sa lokalnom samoupravom.

U proteklih par godina lokalna samouoprava u saradnji sa mesnom zajednicom i školom uložila je značajna sredstva u unapređenje uslova za odvijanje nastave u objektu Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u Novoj Gajdobri.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„U tom smislu, uređenja je fasada škole, zamenjen značajan deo stolarije na objektu, da bi se sada prešlo na unutrašnjost objekta. Od osam učionica u protekle dve godine betonirano je pet i zamenjeni su podovi. Imali smo situaciju da su u učionicama bili zemljani podovi pa je bilo potrebno izvršiti betoniranje i hidroizolaciju i postavljanje podova kao završnu fazu radova“, kaže za BAP VESTI predsednik saveta MZ Nova Gajdobra, Mladen Lučić.

Ovih dana, kompletirane su dve učionice u ukupnoj kvadraturi od 75 kvadratnih metara. Osim ovih radova škola je opremljena i različitim učilima i opremom i izvršena je zamena tabli i ormara.

„Ono što nas očekuje u narednom periodu je sanacija dela objekta zabavišta što iziskuje značajna sredstva jer je objekat građevinski nestabilan i potrebna je rekonstrukcija temeljne konstrukcije. Takođe, potrebno je izvesti i radove na krovu škole i sportskoj sali koja ne ispunjava uslove za bavljenje sportom“, dodaje Lučić.

Mesna zajednica Nova Gajdobra, pored renoviranja škole, iz svojih skromnih sredstava odvaja deo novca za nabavku školskog pribora za decu i potrošnog materijala za školu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here