Fondacija Novak Đoković otvorila vrtić u Prnjavoru (VIDEO)

576

Fondacija Novak Đoković uložila je više od 32,5 miliona dinara u prenamenu stare zgrade Doma zdravlja u Mačvanskom Prnjavoru u vrtić koji je danas otvoren u okviru predškolske ustanove „Naše dete“ iz Šapca.


U prvi vrtić u Mačvanskom Prnjavoru, nazvan „Kolibri“, biće smešteno više od 150 mališana iz tog ali i ostalih sela iz okoline Šapca, saopštila je Fondacija.

Otvaranju objekta prisustvovali su najbolji teniser sveta Novak Đoković i Jelena Đoković, globalna direktorka Fondacije.

„Biti dete je najlepša stvar. Tada smo najhrabriji, najotvoreniji prema svetu, spremni da istražujemo, da otkrivamo ljude i stvari. Zbog svega toga, detinjstvo je od ogromne važnosti za formiranje ličnosti u kasnijim fazama. Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva naše zemlje predstavlja naš apsolutni imperativ i nešto čemu težimo, na šta nikada ne zaboravljamo“, rekao je Đoković.

U okviru adaptacije starog Doma zdravlja zamenjene su sve instalacije, kako bi deca boravila u bezbednom okruženju, prostor od 700 kvadrata opremljen je neophodnim nameštajem, didaktičkim materijalima i igračkama, a izgrađeno je i igralište u dvorištu zgrade.

„Fondacija Novak Đoković nastavlja da se bavi ulaganjem u rano obrazovanje naše dece, jer su prve godine života ključne za njihov pravilan razvoj. Ovo je 43. vrtić u Srbiji koji smo renovirali ili izgradili, a cilj nam je da ih u narednom periodu bude još mnogo, jer se trudimo da promenimo na bolje statistiku po kojoj svako drugo dete nema pristup predškolskim ustanovama“, kazala je Jelena Đoković.

Prednost pri odabiru vrtića koje gradi ili oprema ta fondacija imaju naselja gde nema objekata u okviru predškolskih ustanova, ili gde veliki broj dece čeka na upis.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je zahvalio Fondaciji Novak Đoković na „nastojanju da svoj deci obezbedi uslove za srećnije detinjstvo“.

„Ponosni smo na činjenicu da u Šapcu nema liste čekanja za upis u vrtiće, a sada se možemo pohvaliti i jednim od najmodernijih objekata u Srbiji. Vrtić u Prnjavoru je značajan doprinos ostvarivanju naše težnje da izjednačimo uslove odrastanja i učenja u gradu i na selu“, rekao je Zelenović.

Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji gde tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here