Udovičić posetio Odžake i Bač: Bolji uslovi za sport

458

ODŽACI, BAČ: Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u okviru programa obilaska lokalnih samouprava širom Srbije, posetio je danas opštine Odžaci i Bač sa ciljem da se na tom prostoru poboljšaju uslovi za bavljenje sportom.

Tokom boravka u ovim opštinama, ministar Udovičić je imao priliku da se upozna, obavi korisne razgovore o karijernim i životnim ciljevima i druži na sportskom terenu sa stručnim kadrom i mladim sportistima iz rukometnog kluba BSK 2012 iz Bačkog Brestovca, fudbalskog kluba Tekstilac iz Odžaka, koji ove godine obeležava 100 godina postojanja, i FK Tvrđava iz Bača, koji proslavlja 110 godina.

„Izuzetno cenim razgovore koje sam danas obavio sa predstavnicima opština i sportskih organizacija Odžaka i Bača. Iskoristili smo priliku da se neposredno upoznamo sa aktuelnim stanjem i postojećim izazovima u razvoju sistema sporta i primeni omladinske politike u ovom kraju naše zemlje, ali i dogovorimo načine na koje ćemo pozitivno uticati na stvaranje što boljih uslova za bavljenje sportom, naročito na školskom i rekreativnom nivou“, rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, istaknuta je i važnost unapređenja stanja sportske infrastrukture, bitne za takmičarski sport i organizaciju sportskih manifestacija, čija tradicija ovde datira sa početka prošlog veka.

„Impozantna istorija i budućnost nalažu predan rad i saradnju lokalnih organizacija sa sportskim savezima i Ministarstvom u ovoj oblasti. Sa podjednakom pažnjom i predanošću ćemo raditi i na primeni ciljeva omladinske politike Vlade Srbije u ovim opštinama, sa željom da mladima omogućimo da vode sadržajan i zdrav život i ostvare lični i profesionalni napredak po merilima savremenog sveta – čiji su oni stvaraoci. Ostajemo posvećeni ostvarenju svih ključnih ciljeva iz oblasti omladine i sporta – u istom timu, otvoreno i odgovorno“.

Tom prilikom realizovana je donacija u sportskoj opremi za OŠ „Aleksa Šantić“ iz Bača.

Kroz sadržajne razgovore sa predstavnicima opština i sportskim funkcionerima, ministar Udovičić je upoznat sa aktuelnom situacijom u sistemu sporta i uslovima za primenu omladinske politike Vlade Srbije u ovom regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here