Radi se plan detaljne regulacije za romsko naselje u Vajskoj

584

BAČ: Opština Bač pozvala je žitelje ulica Pere Segedinca, Radićeve i Venca u Vajskoj da u petak u 11 časova dođu u Vatrogasni dom u tom naselju, kako bi se informisali o izradi Plana detaljene regulacije, na osnovu kojeg će moći da legalizuju svoje kuće.

Taj zajednički sastanak zamišljen je kao konsultativna radionica, gde će autori plana upoznati građane sa ciljevima izrade Plana detaljne regulacije. Saradnik za urbanizam u Opštini Bač Zoran Badivuk kaže, da su u tri ulice u Vajskoj, Romi u proteklih nekoliko decenija izgradili više od160 kuća sa pomoćnim objektima. Među njima su i nekretnine velike vrednosti, ali uprkos dosadašnjim zakonima o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata nisu kao vlasnici upisani u zemljišne knjige, mada su uvek podnosili zahteve za legalizaciju.

– Prepreka je bila u tome što su kuće izgrađene na zemljištu JP „Vode Vojvodine”, pa je to bio razlog zašto Romi još uvek nemaju građevinske dozvole – kaže Badivuk. – Sada, pak po Zakonu o planiranju i izgradnji je to moguće, i Opština Bač je taj potes, ulice Pere Segedinca, Radićevu i Venac uvela kao građevinski reon, ne gledajći čije je zemljište, i krenula da radi Plan detaljene regulacije , s tim što je Zavod za urbanizam Vojvodine od kuće do kuće na terenu snimio sve objekte, osim pomoćnih.

Nijedna kuća ne štrči, naglasio je Badivuk, sve su jedna uz drugu, ulice su formirane, i uvedena je voda i struja, pa kada se uradi planska dokumentacija neće biti prepreke da se kuće ozakone.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here