Nagrade najuspešnijima

U Bačkoj Palanci održano takmičenje za najbolje pogačice sa čvarcima i paprikaš od svinjskih papaka

1170

U dvorištu Slovačkog doma, održano je takmičenje u pripremanju paprikaša od svinjskih papaka i pogačica sa čvarcima – Bačkopalanačke zabijačke.


U obe konkurencije nastupilo je petnaest ekipa, deset u konkurenciji za najbolji paprikaša, pet u konkurenciji za najbolje pogačice. Svaka ekipa je bila sastavljena od osam članova. Na kraju takmičenja, žiri je proglasio tri najbolje plasirane ekipe u obe konkurencije, kojima su dodeljene nagrade.

– Takmičenje ja okupilo nešto manje učesnika, nego što smo očekivali. S obzirom, da je jedna ovakva gastronomska manifestacija prvi put održana nadamo se da će sledeći put biti znatno više takmičara. Najvažnije je svakako, da je manifestacija protekla u najboljem redu, i da su takmičari i gosti zadovoljni otišli kućama. U ime organizatora zahvalila bih se svima onima koji su pomogli održavanje ovog svojevrsnog gastro – festivala, za koji bi želeli da postane tradicionalan i da se održava tokom februara meseca – kaže za Nedeljne novine, Mirjana Stanišić jedan od organizatora takmičenja u pripremanju paprikaša od svinjskih papaka i pogačica sa čvarcima.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Ovom prilikom ona se zahvalila i medijima, koji su pratili manifestaciju i sa nje izveštavali. Po završetku takmičenja održana je večera za učesnike i goste, nakon čega su dodeljene nagrade najboljima. Sve prisutne u Slovačkom domu zabavljala je tamburaška grupa „Ciketovi momci“, a organizovana je i tombola sa veoma raznovrsnim nagradama.

Nagrađeni

U kuvanju paprikaša od papaka prvo mesto pripalo je ekipi koju je predvodio Miladin Aladić, druga je bila ekipa čiji je vođa bio Drago Topolić, dok je treće mesto zauzela ekipa, na čijem čelu se nalazio Stojan Mandić.

Foto: Strahinja Jovin

U spremanju pogačica sa čvarcima najbolja je bila ekipa čiji je vođa bila Biljana Savić, drugoplasiranu ekipu predvodila je Vera Jovkić, dok se na treće mesto plasirala ekipa, na čijem čelu je bila Branislava Janić.Sve nagrađene ekipe su iz Bačke Palanke.

Članovima najbolje plasiranih ekipa u obe konkurencije pripale su medalje i diplome, a najboljoj ekipi u kuvanju paprikaša od svinjskih papaka dodeljen je i pehar. Najbolje dekorisane pogačice pripremila je ekipa koju je predvodila Magdalena Jovkić, vođa najmađe ekipe u kuvanju paprikaša od svinjskih papaka bio je Novak Miškov, a na čelu najbolje ženske ekipe u kuvanju paprikaša od svinjskih papaka, nalazila se Magdalena Jovkić. Laskavi epitet najbolje organizovane ekipe, pripao je ekipi okupljenoj oko Steve Bjeloša.

Foto: Strahinja Jovin

Članovima ovih ekipa dodeljene su medalje i robne nagrade.

Sponzori

Održavanje takmičenja u pripremanju paprikaša od svinjskih papaka i pogačica sa čvarcima, pomogli su sponzori, Kulturni centar Bačka Palanka, Udruženje „Majčino krilo“, Prodavnica „Oskar“, „Naš taksi“, Poljoprivredna apoteka „Patent co.“, Pekara „Obrad“. Pekara „Milaneze“, „TDM“ voće, „Danijel – plast“, PG „Jovkić“, „Mandalo“, „DEMI“, SZR Komision „MAGI“, Vulkanizer „Bjeloš“, Udruženje Nemaca „Dunav Švabe“, „Fungiland 2007.“ Gajdobra i Brica „Panta“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here