Srušio se avion sa više od 150 ljudi – nema preživelih

592

Putnički avion „Etiopijan erlajns“ 737 MAX na letu od Adis Abebe ka Najrobiju, srušio se i nema preživelih.


U letelici je bilo 149 putnika i još osmoro članova posade. Državna televizija Etiopije javila je da nema preživelih i da su u avionu bili putnici iz 33 države.

Portparol avio-kompanije je rekao da se pad dogodio oko 8:44 časova po lokalnom vremenu, ubrzo nakon poletanja iz prestonice Etiopije. Do pada je došlo nedaleko od Bišoftua, na oko 50 kilometara južno od prestonice Etiopije.

Iz kancelarije premijera Etiopije saopšteno je da se avion „Etiopijan erlajnsa“ srušio dok je leteo ka prestonici Kenije, prenosi „Vašington post“. Etiopski premijer Abij Ahmed na Tviteru je izrazio saučešće svima koji su na tom letu izgubili svoje najdraže.

The Office of the PM, on behalf of the Government and people of Ethiopia, would like to express it’s deepest condolences to the families of those that have lost their loved ones on Ethiopian Airlines Boeing 737 on regular scheduled flight to Nairobi, Kenya this morning.
Office of the Prime Minister – Ethiopia (@PMEthiopia) March 10, 2019

Prema prvim informacijama, avion je bio nov i isporučen je kompaniji iz Etiopije pre nekoliko meseci.

Podaci sajta Flajt radar pokazuju da je avion imao nestabilnu vertikalnu brzinu.

[wonderplugin_slider id=64]

BBC navodi da „Etiopijan erlajns“ leti širom Afrike i da je reč o popularnom prevozniku na tom kontinentu. Ima dobru reputaciju kada je reč o bezbednosti iako se jedan njihov avion srušio 2010. godine u Sredozemno more, ubrzo nakon poletanja iz Bejruta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here