Mini basket ekipa Feniksa osvetlala obraz starijih selekcija

418

Minulog vikenda su sve selekcije KK „Feniks“ odigrale takmičarske utakmice.


Juniori KK „Feniks“ su dočekali ekipu KK „NS Basket“. Od samog početka ovog meča ekipe su se smenjivale u vodstu. Ni jedna ekipa nije uspevala da napravi razliku pa je prvi deo završen sa minimalmom prednošću domaćina od 21:19. I u drugom periodu se nastavilo u istom ritmu sve do dva minuta pred kraj ovog perioda kada pri rezultatu 28:28 gosti prave seriju od jedanest nula i na poluvreme odlaze sa prednošću od 28:39.

U nastavku ovog meča igrači Feniksa uspevaju da isprave greške i da uhvate priključak, pa posle ovog perioda gosti vode sa 50:54. Ali ovakva igra je trajala samo ovaj period, u poslednjem delu su gosti zagospodarili terenom i ponovo povećali razliku i pobeđuju sa konačnih 61:77.


Kadeti su gostovali u Novom Sadu ekipi KK „Sloboda Neos“. Igrači Feniksa su počeli utakmicu odličnom igrom u odbrani ali veoma lošom u napadu. Posle sedam minuta rezulzat je bio 5:2 za Feniks. Tu se i stalo sa igrom Feniksa koji do kraja ovog dela postiže samo dva poena i gube ovaj period sa 17:7. U nastavku ovog meča su domaćini pokušavali da stvore ubedljiviju razliku ali su i igrači Feniksa za nijansu popravili igru u napadu pa razlika nije punio narasla u korist domaćina. Na poluvremenu domaćini vode sa 33:20.

U drugom poluvremenu ipak razlika se uvećava na +20 za domaćina. Tek tad posle tajmauta Feniks počinje da igra precizije u napadu. Uspevaju da smanje razliku na šest poena i da imaju dva napada u samom finišu. Svoju šansu nisu iskoristiki i domaćin privodi utakmicu kraju pobedivši sa 62:53.


Mini basket ekipa je igrala u Novom Sadu proti ekipe KK „Defence“. Posle poraza u predhodnom kolu za ovu ekipu je bio imperativ da pobede, kako bi ostali u trci za prvo mesto. Od početka su istrpili pritisak i sigurnom igrom pokazali protivniku da su odlučni da pobede u ovom meču. Prvi period je završen vodstvom Feniksa od 9:5. U drugom periodu su zaigrali još bolje i sigurnije pa su prednost samo uvećali na 20:9. U nastavku meča su igrači Feniksa, iako veoma mladi, iskusno iskontrolisali protivnika ne dozvolivši mu da pripreti ni jednog trenutka i sasvim zasluženo pobeđuju sa 37:24.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here