Pune ruke pehara i priznanja

Balerine opet potvrdile uspeh

1501

Iako se o njihovoj umetnosti u Bačkoj Palanci ne priča toliko, učenice baletskog studia „Royal Dance Centar“ nižu uspehe gde god se pojave.


Naime, na njihovom prvom Evropskom takmičenju koje je održano u Beču od 21. do 24. februara devojčice su svom klubu i gradu donele jedno zlato, jedno srebro, dve bronze, dva šesta i jedno sedmo mesto. One su postigle veliki uspeh s obzirom na to da su se na ovom prvenstvu takmičilo 730 koreografija iz različitih zemalja, kategorija i disciplina.

Nakon sedam dana one su opravdale evropske medalje i u Sremskoj Mitrovici 2. marta i donele pet zlata, dva srebra i jedno četvrto mesto, kao i specijalnu nagradu za srednju uzrastnu grupu, za koreografiju „Ptice“.

Nagrade koje su u Austriji osvojene su: prva nagrada za solo mini mjuzikl, drugu za grupu mini u kategoriji moderan balet, treće su osvojile najstarije devojčice u kategoriji moderan balet formacija i duo savremena igra, dok su dve solo koreografije u konkurenciji savremena igra i mjuzikl osvojile šesto, a srednja grupa sedmo mesto. Uz obećanje da će biti još bolje na Državnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici one donose u svoj grad pet prvih mesta u kategorijama bebe klasičan balet, mini solo mjuzikl, mini grupa savremena igra, mini formacija i deca formacija savremena igra, dok su srebro donele solo deca mjuzikl i duo savremena igra, a solo deca savremena igra četvrto mesto.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Specijalna nagrada je besplatna kotizacija za takmičenje u Bjeljini početkom aprila ove godine. Direktor, koreograf i pedagog Ana Andrejić Cvijanov izrazila je posebnu zahvalnost i sreću, jer kako ona kaže u vreme kada se vrednuju drugačije stvari ponosna je što postoje deca koja su se maksimalno posvetila baletu i koja gde god se pojavila postižu uspehe.

– Ponosna sam na decu koja svakim danom i svakim treningom daju i poslednje atome snage za balet i koreografiju. Ovde deci nije ništa teško, skroz su drugačija od dece iz većih gradova. One su jako posvećene, nije im ništa teško, a najveći ponos je to što su one zaista dobre drugarice. Meni je to baš važno, jer studio nije isključivo takmičarskog karaktera, naravno ona nam pomažu da vidimo gde smo na lestvici, takođe decu edukuju, ali najbitnija stvar je da se one druže i da stasaju u dobre osobe- rekla je Ana Andrejić Cvijanov.

Ona je dodala da najveću zahvalnost duguje roditeljima jer oni finansiraju takmičenja na kojima se deca pojavljuju.

– Veliko hvala roditeljima, jer da njih nema deca ne bi mogla da se takmiče. Nažalost, nemamo nijedno sponzorstvo, pomoć od Opštine Bačka Palanka, tako da apsolutno svako takmičenje, putovanje, kotizacije, kostime i opremu roditelji sami finansiraju. Meni je zbog toga žao, jer na svakom prvenstvu se pored imena studia spomene i grad iz kojeg dolazimo. Možda će neko obratiti pažnju na nas i druge grane umetnosti koje nisu svakodnevnica u našem gradu. Bilo kako bilo, one su pravi predstavnici ove umetnosti u Bačkoj Palanci, a možda će zaista nekada imati i podršku grada kako bi nas jednog dana predstavljale i na prestižnim svetskim prvenstvima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here