Demontažni most spaja Bačku Palanku i Neštin?

3911
Foto: RTV (Jan Valo)

Nakon priloga o demontaži mosta u Novom Sadu procurela je nezvanična informacija da bi ovaj most mogao da spoji sremsku i bačku stranu od Bačke Palanke ka Neštinu.


Hoće li most rešiti dugogodišnju želju meštana Srema i Bačke da se zaobiđe korišćenje hrvatske granice i da se skrati put u oba smera pokušali smo da saznamo od nadležnih. Stavljanjem u funkciju pomenutog mosta ubrzao bi se i protok ka auto putu koji vodi za Bosnu, a da li je tako nešto uopšte i moguće?

Šest meseci nakon što je prelaz preko mosta „Boško Perošević“ u Novom Sadu preko reke prestao da služi za drumski saobraćaj zvanično je krenulo njegovo rasklapanje. Uklanjanje centralnih delova montažno-demontažnog mosta pokrenulo je nezvanične priče o njihovoj mogućoj narednoj lokaciji. To je veza između Bačke Palanke i Neština čime bi se stvorio prolaz putničkom saobraćaju bez korišćenja Hrvatske granice.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Predviđeno je da svi delovi čelične konstrukcije posle rasklapanja mosta budu prebačeni na Ranžirnu stanicu u Novom Sadu, a naknadno će Železnice Srbije odlučiti kakva će biti njihova buduća uloga, jer se radi o nekadašnjim vojnim mostovima, od kojih se po potrebi prave privremeni prelazi.

Konstrukcija koja se uklanja nije pogodna za rešavanje problema sa kojim se suočavaju meštani ističe predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović. Rešavanje takvog problema mora i iziskuje most koji će biti izgrađen po svim standardima.

Ozbiljni planovi za izgradnju mosta postoje a realizacijom ovog projekta značajno će se rasteretiti putovanje između Srema i Bačke slažu se svi i nadležni i građani.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here