Pokrajinska vlada dodelila 175 miliona porodicama s troje i četvoro dece

1855

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici donela odluku o dodeli u ovoj godini 175 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama u kojima se rodi treće ili četvrto dete za rešavanje stambenog pitanja ili za unapređenje uslova stanovanja na teritoriji Vojvodine, preneo je Biro za odnose s javnošću vojvođanske vlade.


„Drugi put za redom bespovratna sredstva se dodeljuju iz Budžetskog fonda za pronatalitetnu populacionu politiku Vojvodine, i to putem javnog konkursa koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da pravo na dodelu tih sredstava imaju porodice iz Vojvodine u kojima se počev od 1. januara 2018. godine pa do dana raspisivanja konkursa rodi treće ili četvrto dete.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Prošle godine je za rešavanje stambenog pitanja ili unapredjenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro dece, opredeljeno 63 miliona dinara, a pomoć je dobilo 55 porodica. U 2019. godini sredstva za ovu namenu su višestruko uvećana, što će omogućiti da veći broj višečlanih porodica u Vojvodini reši probleme stanovanja“, piše u saopštenju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here