Ocenjen projekat o uključenosti lokalne zajednice u zaštitu Parka prirode „Tikvara“

745

BAČKA PALANKA: U prostorijama USR „Tikvara“ juče (22.3.) održana je indeksacija – ocenjivanje projekta „Procena i unapređenje uključenosti lokalnih zajednica u upravljanju zaštićenim područjima“ koji je ova ustanova realizovala prethodne godine.


Na kraju projekta, u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu prirode, predstavnikom parkova „Dinarida“ i nosiocem projekta Ustanove za sport i rekreaciju „Tikvara“ i park prirode „Tikvara“ urađena je indeksacija.

Prema rečima direktora USR „Tikvara“, Darka Božovića ovoj radionici prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, ali i korisnici parka prirode. Svako je radio svoj test na kojem su ocenjivali koliko dobro je odrađen projekat iz prethodne godine.

„Nakon dobijenih ocena, znaćemo na kom nivou je naš rad i da li ćemo u ovoj godini opet dobiti projekat. Odziv je bio zadovoljavajući, a rezultate ćemo znati polovinom narednog meseca“, istakao je Božović.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Mreža parkova Dinarida sastoji se od 90 zaštićenih područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Članovi parkova Dinarida su i od fizičkih osoba, ljubitelja prirode i prijatelja mreže od svog osnivanja. Službeno udruženje „Parkovi Dinarida – mreža zaštićenih područja Dinarida“ osnovano je krajem 2014. godine u Podgorici gde živi sedište mreže.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here