U MZ „Bratstvo“ kod pravoslavnog hrama biće novi vrtić

1177

BAČKA PALANKA: „Bratstvo” je najmnogoljudnija gradska mesna zajednica u Bačkoj Palanci, ali i u celoj opštini, pa shodno tome i razvojni planovi ovog dela varoši Savet MZ u ovoj godini ima ozbiljne planove.


Ovu mesnu zajednicu sa oko 10.000 stanovnika (Palanka broji preko 26.000) čine Nova Palanka i tri stambena naselja „Sinaj” koji su i najnoviji delovi ove varoši u bačkom priobalju Dunava.

U ovom delu grada nema značajnijih industrijskih kapaciteta, ali tu je osnovna škola, veliki dečiji vrtić „Bambi” sa oko 100 mališana, pa Gerentološki centar sa preko 100 korisnika, Pravoslavni hram posvećen Pokrovu Presvete Bogorodice, a uskoro, baš naspram crkve, treba da počne izgradnja još jednog velikog vrtića za mališane.

– Najkrupniji posao koji je planiran da se uradi na području naše mesne zajednice, a nosilac je lokalna samouprava, svakako je izgradnja dečijeg vrtića – kaže za medije predsednik Saveta MZ „Bratstvo” Vojislav Zubac.

[wonderplugin_slider id=117]

 

– Nakon prikupljanja svih dozvola, kao i neophodne projekte dokumentacije, počela bi izgradnja. Završetkom ovog objekta najverovatnije bi bio rešen problem dela roditelja i njihove dece sa područja ove, ali i drugih gradskih mesnih zajednica. Tačnije, verovatno više deca ne bi čekala na mesto u predškolsku ustanovu. Pored toga planirano je pretvaranje dela zgrade sadašnje MZ za vrtić, odnosno za smeštaj i boravak predškolske dece.

Vojislav Zubac

Ovde planiraju da ove godine novim slojem asfalta bude presvučeno nekoliko ulica. Kada bude završeno enterijerno uređenje zgrade MZ svoj kutak dobiće i brojna udruženja, kao i nevladine organizacije.

Ovde upozoravaju da su dečija igrališta i sportski tereni stalno napadnuti od strane rušitelja, pa ih nadležni mole da to više ne čine.

Planirano je da naredne školske godina, kao i prethodnih, MZ učenicima prvih razreda pokloni školski pribor. Ovih dana stanovnicima koji su podneli molbu podeljene su besplatno sadnice mladog drveća.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here