Najuspešniji vozač – Jovan Popin

Održana godišnja Skupština Konjičkog kluba „Despotovo“

1850

U Despotovu je 15. marta, održana redovna godišnja Skupština Konjičkog kluba „Despotovo“. Borislav Popin predsednik kluba, predložio je dnevni red od šest tačaka, koji je jednoglasno usvojen.


Izveštaj o radu Upravnog odbora KK „Despotovo“ odnosio se za period između dve održane Skupštine, 16. mart 2018. – 15. mart 2019. godine.

– Plan rada za 2018. godinu nismo realizovali, jer smo održali jedan od dva planirana trkačka dana na našem hipodromu. Za drugi takmičarski dan nije bilo finansijskih sredstava i to je osnovni razlog što on nije održan. Kvalitet i nivo održanih trka smo sačuvali. Svim učesnicima konjičkih trka obezbedili smo maksimalne uslove za takmičenje i postizanje što boljih sportskih rezultata – istakao je na održanoj godišnjoj Skupštini,Borislav Popin predsednik KK „Despotovo“.

– Naši članovi tokom proteklog perioda održavali su i pripremali kasačku stazu, uređivali hipodrom, tretirali ga herbicidima protiv korova, kosili travu i drugo. Po stazi smo posuli 100 tona rizle. Pošumljavali smo jedan manji deo hipodroma, bagremovim sadnicama. Nakon održane komasacije i dalje smo ostali korisnici parcele, gde je lociran hipodrom. Tokom protekle godine već po tradiciji bili smo gosti budimpeštanskog hipodroma, na kojem jedna trka nosi naziv našeg kluba.

– Novčana sredstva za održavanje trkačkog dana sve teže se obezbeđuju. tako da smo održali samo jedan, umesto dva planirana trkačka dana. U finansijskom izveštaju, rečeno je da su u minuloj godini prihodi iznosili 934.445 hiljada dinara, a rashodi 890.427 dinara. Na godišnjoj Skupštini podnet je izveštaj i takmičarske komisije. Na osnovu ostvarene zarade u godini za nama, KK „Despotovo“ zauzima šesto mesto u Srbiji u konkurenciji kasačkih klubova.

[wonderplugin_slider id=117]

 

– Po ostvarenim pobedama na listi Udruženja kasača KSS, zauzima četvrtu poziciju. Najuspešnije grlo ovog kluba je Isak Njutn, vlasnika Borisa Surle iz Novog Sada. U protekloj godini, najbolje vreme ovog grla iznosi 1;14,6. Sa vozačem i trenerom Dejanom Petrovićem u 13 startova zabeležilo je sedam prvih, tri druga, jedno treće mesto, a dva puta je bilo van plasmana. Drugo grlo po uspešnosti bilo je grlo Ungarija OKS, vlasnika Dejana Đitkova koje trenira Milovan Đitkov. Treće mesto pripalo je grlu Arsen Lupen, vlasnika Mladena Jovićevića, koje je trenirao i vozio Jovan Popin.

Najuspšeniji vozač KK „Despoitovo“ je Jovan Popin, koji imao 35 startova, a osvojio pet prvih, tri treća, tri četvrta i osam petih mesta, dok je 16 puta bio van plasmana. Specijalnu nagradu osvojio je vozač Jovan Prkosavac koji je u svom debitantskom nastupu na hipodromu u Despotovu, osvojio prvo mesto. Specijalno priznanje dodeljeno je Ferencu Buranju iz Čantavira, a proznanja za doprinos u kasačkom sportu, uručena su Marici Pavkov i Goranu Baraću.

– U ovoj godini planiran je prihod od blizu 1,7 miliona dinara, a rashod u visini 1,527 miliona dinara. Na Skupštini je podnet izveštaj Nadzornog odbora KK „Despotovo“, za 2018. godinu. U pomenutom izveštaju je rečeno, da je ovaj klub u skladu sa visinom ostvarenih sredstava u 2018. godini, samo delimično realizovao program rada. Nadzorni odbor je zaključio da je poslovanje bilo u skaladu sa zakonom, odlukama Skupštine i Upravog odbora kluba i planom rada za 2018. godinu. Visina i vrsta rashoda ukazuju na domaćinsko trošenje, a struktura rashoda ukazuje da je najviše novca utrošeno u organizaciju kasačkoig dana.

Na kraju godišnje Skupštine bilo je reči o planu rada KK „Despotovo“ u ovoj 2019. godini. Planirano je održavanje dva kasačka dana – jul i septembar, zatim redovno održavanjre hipodroma i postojećih objekata, okončanje postupka legalizacije klupske imovine, kupovina trimera za košenje, eventualna sadnja sadnica…

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here