Dečji vrtić, fiskulturna sala, kanalizacija

Planirani poslovi u Mladenovu u ovoj godini

1086

MLADENOVO: Devetočlani Savet Mesne zajednice Mladenovo, u sadašnjem sastavu radi  već gotovo pune dve godine.


O tome šta je planirano da se uradi na području ove mesne zajednice tokom godine, saznali smo nešto više od Slobodana Manojlovića, predsednika Saveta.

Slobodan Manojlović

– Jedan od najvećih problema koji već godinama tišti stanovnike Mladenova, svakako je završetak izgradnje kanalizacione mreže. Radi se o kolosalnom projektu, koji je započet krajem juna 2006. godine. Zbog manjka finansijskih sredstava, radovi na kanalizacionoj mreži, traju dakle, gotovo punih trinaest godina. Do sada je obavljeno 60 odsto planiranih poslova na ovom zaista značajnom poslu – kaže Manojlović.

Deo poslova na kanalizacionoj mreži obavljen je i tokom protekle godine. Tim povodom u ovom mestu je krajem prošle godine, boravio Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Radojević je u prisustvu Branislava Šušnice predsednika opštine Bačka Palanka, obišao pomenute radove. Mladenovo još uvek nema fiskulturnu salu, tako da su učenici OŠ „Branko Ćopić“ i njihovi učitelji i nastavnici prinuđeni da nastavu fizičkog vaspitanja izvode na otvorenim terenima, ili školskim učionicama.

Sala za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja, počela je da se gradi pre sedam godina, kada su urađeni njeni temelji. Na žalost na tome se stalo. Nastavak radova očekuje se ove godine.

– Na prvi tender raspisan za nastavak radova na izgradnji fiskulturne sale nije se niko javio, tako da se on mora ponoviti. Očekujemo da će svi proceduralni poslovi vezani za nastavak izgradnje fiskulturne sale, biti gotovi za mesec dana. Nakon toga, realno je očekivati da usledi nastavak započetih građevinskih radova. Temelji su urađeni, a nakon toga radovi su stali. U međuvremenu su obezbeđena finansijska sredtsva, ali radovi na izgradnji nisu nastavljeni. Realno je očekivati, da radovi krenu ponovo tokom ove godine – ističe Manojlović.

Ono na čemu članovi Saveta MZ Mladenovo, već godinama insistiraju je izgradnja dečjeg vrtića u njihovom selu.

– Zbog dotrajalosti zgrade, koju su deca i njihovi vaspitači, prethodnih godina koristili za smeštaj i boravak predškolaca, inspektori su zabranili njenu upotrebu u ovu svrhu. Sa druge strane, kako deca predškolskog uzrasta ne mogu boraviti u istoj zgradi gde borave školska deca, bili smo prinuđeni da rešavamo pitanje smeštaja i boravka dece predškolskog uzrasta. Takođe već godinama postoji problem, prihvatanja i smeštaja dece mlađe od šest godina. Pokušaja da se ovaj problem reši bilo je i prethodnih godina, ali oni nisu urodili plodom. Nadamo se da će tokom ove godine, ako ništa drugo, biti obavljeni početni radovi na izgradnji dečjeg vrtića u našem mestu.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Njegovom izgradnjom, prestale bi muke roditelja dece najmlađeg uzrasta, od kojih neki već godinama svoje mališane nose u dečji vrtić u Karađorđevo, ili se snalaze na različite načine – napominje Manojlović.

Žitelji Mladenova, kojih je po poslednjem popisu u ovom mesto bilo oko 2.700, očekuju da će lokalna samouprava i članovi Saveta mesne zajednice u njihovom selu, istrajati na obavljanju, a dobrim delom i na izvršenju pomenutih poslova.

Svesni su Mladenovljani da u njihovom selu nije zaveden mesni samodoprinos, i da se sredstva sve teže obezbeđuju za izgradnju i održavanje infrastrukturnih, komunalnih i drugih objekta. Međutim, oni se nadaju, da će u ovoj godini, poslovi na izgradnji vrtića i fiskulturne sale biti bar započeti, a kanalizacione mreže nastavljeni.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here