Opština Bačka Palanka pomaže snimanje filma „Svetozarje srpsko“ sa pola miliona dinara

1068

BAČKA PALANKA: Opština Bačka Palanka donela je zaključak o učešću Opštine u finansiranju projekta dugometražnog filma „Svetozarje srpsko“ koji je od nacionalnog značaja.


Film „Svetozarje srpsko“ po tekstu pisca Milovana Vitezovića, a u produkciji kuće „Zillion film“, govori o istorijskom događaju prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji 1918. godine i istorijskoj ulozi koju je u tome imao ugledni advokat i političar Svetozar Miletić.

U pozdravnom pismu poslatom predsedniku opštine od strane produkcijske kuće „Zillion film“ Lazara Ristovskog navodi se da je ovaj film podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata  za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Filmskog centra Srbije u 2018. godini.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Iza ovog projekta stoji Pokrajinska vlada i Odbor za obeležavanje stogodišnjice prisajedinjenja, a u nastojanju da se sačuvaju od zaborava, istaknu i obeleže najvažniji događaji i velikani koji su u prošlosti presudno uticali na život srpskog i drugih naroda na teritoriji današnje Vojvodine.

Film, koji će režirati reditelj Darko Bajić, snimaće se u periodu od 20. avgusta do 13. oktobra 2019. godine. Svečana premijera filma održaće se na godišnjicu rođenja Svetozara Miletića, 22. februara 2020. godine u Novom Sadu.

Opština Bačka Palanka sa 500.000 dinara daće svoj doprinos u realizaciji ovog projekta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here