Bojana Mladežić deveta

Na evropskom seniorskom prvenstvu u karateu u Španiji

500

Od 27. do 31. marta španska Gvadalahara bila je domaćin Evropskog seniorskog prvenstva u karateu gde je veoma jaku konkurenciju činilo preko 550 takmičara iz pedeset jedne evropske zemlje.


U sastavu reprezentacije Srbije se našla i najbolja bačkopalanačka karatistkinja Bojana Mladežić koja je zauzela odlično deveto mesto.

Bojana Mladežić u prvom krugu u grupi bila četvrta i plasirala se u naredno kolo. U tom drugom kolu je reprezentativka iz Bačke Palanke bila petoplasirana i nije uspela da se domogne trećeg kola i borbe za jednu od medalja.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Ovim uspehom Bojana Mladežić je za stepenicu bliža plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, kaže Lazar Radoš predsednik KK „Tikvara“.

Bojana Mladežić je rođena 1996. godine i proteklih godina je neprikosnovena u Srbiji kada je u pitanju izvođenje kata. Prošle godine je na domaćoj karate sceni Mladežićeva dominirala i osvajala sve same zlatne medalje od Kupa Vojvodine u Bečeju, preko Kupa Srbije u Beočinu, seniorskog prvenstva Vojvodine u Staroj Pazovi do državnog prvenstva u Čačku.

Bojana je imala uspeha i na internacionalnoj sceni u 2018. godini kada je bila treća na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu u Turskoj, a učestvovala je i na Evropskom i Svetskom seniorskom prvenstvu u Srbiji, odnosno Španiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here