Budući prvaci prvi put videli učionice

Dan otvorenih vrata u bačkopalanačkim osnovnim školama

806

U subotu (30. marta) u Bačkoj Palanci, ali i drugim mestima, u Osnovnoj školi “Desanka Maksimović” održan je Dan otvorenih vrata, odnosno roditelji budućih prvaka prvi put su doveli decu koja postaju đaci sledećeg septembra u školske učionice.


U isto vreme održavane su kreativne radionice sa starijim učenicima. Mališane i roditelje dočekale su učiteljice, ali i drugo osoblje ove lepe i uredne škole, a domaćica im je bila direktorica Miroslava Perak.

– Deca i roditelji mogli su da obiđu celuškolu, sve učionice, kabinete, sportsku salu, dvorište i druge prostorije u kojima narednih godina tokom školovanja treba da borave njihova deca – kaže Perakova.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– Po planu do kraja upisnog roka trebali bi da upišemo preko 70 dece u tri odeljenja prvog razreda. Roditeljima i deci prvi susret sa školom ujedno je bio i prvi susret sa budućim učiteljicama koje do kraja ove školske godine vode četvrte razrede.

Ova škola je najnovija u Bačkoj Palanci i sa pravom se ubraja među najlepše i najudobnije, a broji preko 500 đaka. Nalazi se u Novoj Palanci u velikom Stambenom naselju “Sinaj” koje je najveće i “najmlađe” u našem gradu.

Pored ove OŠ u Bačkoj Palanci rade još dve. Najveća je OŠ “Vuk Karadžić” u Staroj Palanci sa oko 1.000 učenika, a u centru grada radi OŠ “Sveti Sava” sa oko 700 đaka. Ukupno u Bačkoj Palanci ima oko 2.200 osnovaca. Pored gradskih osnovnih škola u opštini rade i OŠ u: Čelarevu, Gajdobri, Silbašu, Pivnicama, Obrovcu, Tovariševu i Mladenovu, a imaju svoja odeljenja u Neštinu i Viziću, Novoj Gajdobri, Despotovu, Paragama, Karađorđevu. U celoj opštini sa 56.000 stanovnika ima oko 4.000 osnovaca.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here