Uspešno završen Prolećni rapid turnir ŠK „Gimnazijalac“

513

BAČKA PALANKA: Šah klub „Gimnazijalac“ organizovao je prolećni rapid turnir u nedelju 7. aprila u Sportskoj hali „Tikvara“.


Pobednik turnira je Velemajstor Sinisa Dražić. Učešće je uzelo ukupno 80 šahista različitih kategorija, od čega 1 GM (velemajstor), 1 IM (intermajstor) i 11 FM (Fide majstora) iz Bačke Palanke, Zmajeva, Novog Sada, Bača, Selenče, Opova, Srbobrana, Gajdobre, Kulpina Čelareva, Čerevića, Banoštora i okolnih mesta.

„Zahvaljujemo se svim šahistima na fer i korektnoj borbi, kao i našim prijateljima turnira: KM vinarija, Vinarija Zvonko Bogdan, Vinarija Mrđanin i Vinariji Hopovo, koje su obezbedile odlična vina za najbolje takmičare, Eugen Chocolate koji su obezbedili slatke pakete za juniore. Takođe se zahvaljujemo i Gimnazija „20. oktobar“, Plantaža jagoda Čavić, Bap Elektro, Opština Backa Palanka“.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Nagradni fond je iznosio 100% od kotizacija, 35 000 dinara raspoređen je u 9 nagrada, dok su specijalne nagade bili pokloni naših sponzora. Ukupno je nagrađeno 17 šahista i specijalna nagrada za prijatelje iz Šk Zmajevo Zmajevo.

Pobednička trojka:

1. GM Sinisa Drazic 8 bodova (bez poraza)
2. FM Vuk Savanovic 7,5 bodova (poraz od pobednika i jedan remi)
3. FM Miroljub Mile Stojković 7 bodova (bez poraza, sa 4 remija)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here