Zapažen nastup KBS „Dinamik“ na Prvenstvu Srbije u ju jitsu sportu

723

STARA PAZOVA: U nedelju (07.04. 2019.), u Staroj Pazovi, održano je Državno prvenstvo u ju jitsu sportu. Učestvovalo je preko 200 takmičara iz 20 klubova. Takmičenje se odvijalo u tri discipline, borbama, duo sistemu (prikaz tehnika) i borbama u parteru (ne waza).

Iz Kluba borilačkih sportova „Dinamik“ učešće je izborilo 12 takmičara koji su nastupali u borbama. U jakoj konkurenciji naši takmičari su uspeli da udju u čak 5 finala. Osvojena je jedna zlatna medalja u konkurenciji kadetkinja, koju je osvojila Ivana Vladisavljev, četiri srebrne medalje koje su osvojili Dragan Makra, Uroš Karanović, Nikola Cesnak i Danica Gašparovski i tri bronze koje su osvojili Sofija Karanović, Miloš Stoiljković i Slavko Grbić.

„Moram da napomenem da su sudjenja u nekim finalnim borbama bila vrlo nekorektna, što nam se desilo i prošle godine, pa smo sada uložili prigovore i nadamo se  da se to više neće dešavati na tako važnim takmičenjima. Nastupima naših takmičara sam prezadovoljan, jer su pokazali da mogu da se ravnopravno nose sa reprezentativcima u ovom sportu, što je pokazatelj da imamo vrlo perspektivne sportiste koji mogu da se bore za najsjajnija odličja na narednim takmičenjima“, izjavio je Uroš Drndarski iz Kluba borilačkih sportova „Dinamik“.

Sledeće takmičenje je međunarodni turnir koji će se održati u našoj zemlji, a u rangu je sa Balkanskim šampionatom na kojem ćemo nastupiti u još brojnijem sastavu. Turnir će biti održan sredinom maja, tako da imamo dovoljno vremena da se odlično spremimo za nastupe. Takmičari koji su na ovom prvenstvu osvojili medalje, biće pozvani na pripreme reprezentacije u letnji kamp koji se održava u avgustu u Apatinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here