„Za dobrotu svaki dan je dobar dan“

Crveni krst Bačka Palanka promovisao humane vrednosti

584

Mladi volonteri Crvenog krsta Bačka Palanka Dunja Kovačević, Nikola Novak i Nikola Lalić su počeli sa Promocijom humanih vrednosti u trećem razredu OŠ “Sveti Sava” kod učiteljice Jasmine Lasojević, kao i u trećem razredu OŠ “Vuk Karadžić” kod učiteljice Dragane Đurica.


Deca iz ova dva odeljenja odlično reaguju na radionice, često se raspričaju i uglavnom svako želi da kaže svoje mišljenje.

Promocija humanih vrednosti je program čiji je cilj smanjenje nasilja među mladima i to kroz poboljšanu komunikaciju, rešavanje konflikata mirnim putem i poštovanje različitosti. Projekat je usklađen sa planom i programom škola, a teme su u skladu sa predmetom – građansko vaspitanje.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Ciljna grupa su deca uzrasta od 8-15. godina, a realizatori projekta su edukovani mladi volonteri Crvenog krsta, kao i prosvetni radnici. Projekat tretira dečja prava, toleranciju, nenasilnu komunikaciju, lični i kulturni identitet i poštovanje različitosti, prevenciju diskriminacije i stigmatizacije, rodnu jednakost i prevenciju nasilja putem elektronskih medija.

Projekat ima za cilj da promoviše borbu protiv nasilja među decom i mladima, odnosno uvažavanje kulturoloških i etničkih razlika kroz razvoj pozitivnog vaspitnog okruženja na interkulturološkim vrednostima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here