Večni sjaj biblioteke

670

Povodom Svetskog dana knjige za decu i velikog jubileja, 140 godina postojanja i rada, Narodna biblioteka “Stevan Sremac” u Nišu raspisala je 18. likovni i literarni konkurs na temu: VEČNI SJAJ BIBLIOTEKE.


Na konkursu je učestvovala i biblioteka Veljko Petrović iz Bačke Palanke, a učešće je imao i ogranak biblioteke u Pivnicama, gde je zaposlena bibliotekarka Zorica Vučenov. Učenici Osnovne škole „15 oktobar“ iz Pivnica su na ovom međunarodnom konkursu učestvovali u velikom broju i postigli zapažene rezultate.

Rezultati literarnog konkursa: III razred – prvo mesto: Malvina Blažek; – treće: Noe Klučik i pohvala: Dajana Brnja. -IV razred – drugo mesto: Jakub Činčurak i pohvala: Aleksandar Slavik

Rezultati likovnog konkursa: II razred – prvo mesto: PapMatea; – drugo: Marija Jovanović i pohvala: Čedomir Vukšić. – V razred: – prvo mesto: Valentina Kadlik. VI razred: – prvo mesto: Damian Tir; – drugo: Debora Dinga; – treće: Teodora Valenćik i – pohvala: Mia Časar

Učenicima su poslate nagrade iz Niša i dodelila im je Zorica Vučenov u seoskoj biblioteci u Pivnicama, a Zuska Valenćik je pripremila prigodan program uz pomoć učiteljica, gde su učenici recitovali svoje pobedničke pesme, igrali i pevali.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here