Bačka kod kuće „bacila“ velikih 2:0 u borbi za opstanak (VIDEO)

601

BAČKA PALANKA: Igrač Mačve, Stefan Milosavljević postigao je u 89. minutu gol na „Vavi“ i tako uzeo domaćinu dva zlata vredna boda za poredak na tabeli posle 32. kola:

OFK Bačka – Mačva 2:2 (1:0)

Zoran Govedarica imao je mnogo razloga da bude zadovoljan kako je igrao njegov tim protiv rivala koji je u oktobru pobedio na ovom mestu rezultatom 0:1.

Golovima Nemanje Ilića u 24. i Milana Makarića u 53. minutu, plavo-beli stekli su naizgled dovoljnu prednost da preskoče goste iz Šapca i priđu grupi timova sa 20 bodova na „minus 2“, ali je to bio samo uvod u dramu posle koje je Bačkoj ostala minimalna prednost u odnosu na pratioce.

Goste je u utakmicu „pozvao“ Darko Gojković u 83. minutu. Poput Milosavljevića, i bivši štoper Kokanda upisao se u strelce prvi put od povratka iz inostranstva, ali na pogrešnoj strani i u veoma neugodnom trenutku za ekipu Bačke. Samo šest minuta kasnije na asistenciju superligaškog veterana Nenada Gavrića, Milosavljević se zahvalio treneru Darku Tešoviću na poverenju i zatresao mrežu za konačnih 2:2.

Bila je to tek druga lopta upućena u okvir gola koj je branio Bojan Zogović i druga koja je završila u mreži iza leđa 30-godišnjaka iz Crne Gore.

Bačka je posle „petarde“ u mreži Dinama 15. marta odigrala pet utakmica i osvojila dva boda što je čini ekipom sa najlošijom formom u plej-aut grupi. Da sve bude gore po Palančane, istog dana tri boda osvojili su i Dinamo i Rad, pa će Veliki četvrtak i novu rundu usamljen na začelju dočekati samo Zemun posle novog razočaranja u Gornjoj varoši.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here