„Palanački Uskršnji pazar“ i „Cvetna pijaca“

U Bačkoj Palanci se 27. aprila održavaju dve manifestacije

1115

U organizaciji Slovačkog informativnog centra i Udruženja „Front potrošača“ i „Tradicija i venčanja“ u Bačkoj Palanci će 27. aprila biti održana tradicionalna manifestacija „Palanački pazar“ i prvi put „Cvetna pijaca“.


Ove manifestacije će se održati u ulici Kralja Petra Prvog i u Uskoj ulici.  „Palanački pazar“, ovaj put Uskršnji, je tradicionalna manifestacija po kojoj se Bačka Palanka već polako prepoznaje, kaže Dragoslava Čief iz Slovačkog informativnog centra.

– „Pazar“ će i ovaj put okupiti veliki broj izlagača širom Srbije, a nadamo se i posetilaca iz bačkopalanačke i drugih opština. Očekujemo da će svoju robu izložiti i kupcima ponuditi više od 50 izlagača, a nadamo se da će biti i novih izlagača. Svoj dolazak je već najavilo nekoliko zainteresovanih učesnika. Očigledno da su oni ranije, učestvujući na „Pazaru“, pronašli svoj interes i da žele na vreme da obezbede mesto na ovoj trgovačko  gastronomskoj manifestaciji.

Za razliku od „Palanačkog pazara“, „Cvetna pijaca“ će 27. aprila biti prvi put održana.

[wonderplugin_slider id=136]

 

– U saradnji sa bačkopalanačkim Edukativnim centrom „Poletarac“, prvi put organizujemo „Cvetnu pijacu“, napominje Mirjana Babić iz Udruženja „Tradicija i venčanja“. – Osim što će zainteresovani, moći da vide i kupe cveće, saksijsko pre svega, deca iz „Poletarca“ će jedno drvo u glavnoj ulici ukrasiti uskršnjim jajima pravljenim od papira, drveta i stiropora. Nadamo se da će ukrašavanje drveta biti atraktivno ne samo za decu, već i za odrasle.

– Pozivamo i ovom prilikom sve izlagače cveća da dođu na „Cvetnu pijacu“ i ponude svoje proizvode svima koji tada dođu u Ulicu Kralja Petra Prvog od Pošte do Uske ulice. Natalija Kavgić iz Udruženja „Front potrošača“ najavila je manifestaciju koja će biti održana 18. maja u Bačkoj Palanci: –

– U Bagremari će 18. maja prvi put biti održan „Bačkopalanački piknik“, neka vrsta gastronomskog festivala. Nadamo se da će „Piknik“ okupiti veliki broj zainteresovanih učesnika ne samo iz naše, već i drugih opština. Po oceni specijalne komisije najbolji učesnici „Piknika“ će dobiti nagrade i priznanja.

Za sve dodatne informacije vezane za ove manifestacije zainteresovani se mogu javiti Dragoslavi Čief (061 32 33 915), Mirjani Babić (061 650 949) i Nataliji Kavgić (060 580 00 899).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here