Peti put uzastopno prvaci Srbije u kuglanju

Društvo za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka

447

Sportisti invalidi bačkopalanačkog Društva za sport i rekreaciju ostvarili su veliki uspeh osvajanjem zlatne medalje na ekipnom prvenstvu Srbije za osobe sa invaliditetom u kuglanju koje se održalo u Novom Sadu.


Palančani su u ekipnoj konkurenciji peti put zaredom postali prvaci Srbije, a osvojili su medalju zlatnog sjaja u pojedinačnoj konkurenciji preko Vukice Alimpić koja je bila najbolja kod žena.

– Za nas je to odličan uspeh, samim tim što smo nastavili dominaciju u kuglanju, kaže sekretar DSRI Bačka Palanka Slobodan Stanojević.

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Ukupno smo srušili 1.010 čunjeva, a naša ekipa je bila ujednačena. Vukica Alimpić je sa 261 oborenih čunjeva trijumfovala u ženskoj konkurenciji. Prezadovoljni smo ovim rezultatom, posebno što smo iza sebe ostavili Novi Sad, Jagodinu i tako dalje.

Ekipu DSRI Bačka Palanka su činili Vukica Alimpić, Darko Rađenović, Drago Dukić, Stevan Božin, Slobodan Ivanović je bio rezerva, a Slobodan Stanojević vođa ekipe. Takmičenje je organizovao Sportski savez invalida Srbije, a podržan je od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here