Pobedili humanost, fudbal i Stari grad (VIDEO)

1344

BAČKA PALANKA: Preko 1000 gledalaca na stadionu, sjajna fudbalska predstava velikih rivala, prikupljenih 89.000 dinara humanitarnih priloga za porodicu Krstić i ubedljiva pobeda Starog grada je rezime uskršnjeg derbija Područne fudbalske lige (Sombor).

Bačkopalanački lokalni derbi između OFK „Stari grad“ i FK „Krila Krajine“ odigran je na Uskrs pod reflektorima stadiona Slavko Maletin Vava na kom igra superligaš OFK Bačka.

Rivalitet između ova dva kluba postoji još od njihovih nastanaka. OFK „Stari grad“ je klub staropalančana, meštana čiji se koreni u Bačkoj Palanci mere vekovima, a FK „Krila Krajine“ je klub žitelja grada koji su kolonizovani u Bačku Palanku nakon Drugog svetskog rata.

Posebano interesovanje pred ovaj uskršnji derbi je donela činjenica da su to dva prvoplasirana kluba u Područnoj fudbalskoj ligi (Sombor).

Oba kluba su pokazala veoma kvalitetnu igru, vrednu viših rangova takmičenja, a bolje su se snašli oficijalni domaćini koji su ovaj duel rešili već u prvih 25 minuta.

OFK Stari grad – FK Krila Krajine 3:0 (3:0)

Stadion: Slavko Maletin “Vava”
Gledalaca: 1000
Glavni sudija: Luka Latinović (Bačka Palanka)
Pomoćnici: Milešević Miloš (Bačka Palanka), Hornjak Uroš (Gajdobra)
Strelci: Miladinović (4. min, 25. min), Krstić (20.min)
Žuti kartoni: Miladinović, Đurković (Stari Grad); Plavanski, Lončarević, Zelinčević, Dražić (Krila Krajine); Crveni karton: Dražić (Krila Krajine)

STARI GRAD: Stojčević, Rađenović, Vlajić (Bjeloš 90. min), Marčeta, Knežević, Miladinović (Zeljko 63. min), Đekić, Radić, Živić, Krstić (Valentik 87. min), Kovačević.

KRILA KRAJINE: Dražić, Vignjević (Pilipović 46. min), Stupar, Duvnjak (Milićević 62. min), Medan (Lončarević 46. min), Zelinčević, Češljević, Pandurov, Plavanski, Marković


Ostali rezultati 24. kola

Poraz Krila krajine u derbiju iskoristila je Slavija iz Pivnica koja je kod kuće pobedila goste iz Lipara sa 2:0, i time došla do svog 46. boda i do druge pozicije na tabeli, sedam manje od Starog grada. Hercegovac je sa 3:1 u Gajdobri pobedio Polet iz Sivca, Kulpin remizirao u Kuli (2:2), Vojvodina iz Tovariševa donela je bod iz Sombora protiv ŽAK-a (1:1). Borac 46 je u Obrovcu poražen od Radničkog iz Ratkova (0:2), a Tvrđava je u Baču slavila protiv Budućnosti iz Paraga (2:0).

Tabela nakon 24. kola

Parovi narednog, 25. kola

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here