U velikoj borbi za finalni turnir pionirke Panonije zaustavljene u Ubu

611

UB: U nedelju (05.05.), odbojkašice bačkopalanačke Panonije odigrale su baraž utakmicu za nastup na finalnom turniru Pionirskog prvenstva Srbije sa domaćinom ekipom OK „Ub“.


Nakon osvajanja 3. mesta na pionirskom prvenstvu Vojvodine bačkopalančanke su se našle među 16 najboljih ekipa u Srbiji. Prvoplasirane 2 ekipe iz Vojvodine plasirale su se direktno na finalni turnir Pionirskog prvenstva Srbije koji okuplja okuplja ukupno 12 ekipa, dok je Panonija svoj put tražila preko ove baraž utakmice.

I pored veoma neizvesne borbe domaća ekipa je bila bolja.

OK Panonija – OK Ub 3:2

(25:23; 13:25; 25:20; 25:27; 15:13)

Maratonska utakmica, koja je trajala preko 2 sata, puna preokreta i neizvesna do samog kraja, ugasila je nadu da se Panonija nađe među 12 najboljih pionirskih ekipa Srbije. Treba spomenuti da se seniorke Uba takmiče u superligi Srbije.

Ipak, ovo je veliki uspeh Panonije, znajući da se u Srbiji takmiči preko 150 pionirskih ekipa.

Na samom početku Bačkopalančanke su dopustile domaćinu veću prednost, pa su tokom celog prvog seta „vijale“ rezultat. Ipak domaćini su taj deo igre rešili u svoju korist (25:23).

U drugom setu sasvim drugačije izdanje Panonije, jer su Palančanke počistile vršnjakinje iz Uba (13:25).

Kada je izgledalo da će nastaviti u tom ritmu usledio je pad i 2:1 za Ub (25:20).

Ub je nastavio dobro i u 4. setu, međutim, želja za svakim poenom i prepoznatljiva borbenost Panonije donela je promenu i 2:2 u setovima.

U 5.setu, ekipa Uba je imala više hrabrosti i sreće i taj set i meč rešila u svoju korist sa 15:13 i tako došla do velike pobede slavivši sa konačnih 3:2.

Panonija: Kolbas, Zelenović, Novaković, Mandić, Vasić, Štrbac, Budisavljević, Ivanović, Đurković, Bugarčić, Badanjac, Đukić, Babić i Mičić.


Marina Jovanović – veliko pojačanje seniorske ekipe OK „Panonija“

Seniorska ekipa Panonije imala je kraću pauzu nakon uspešne sezone. Za to vreme već se razmišlja i priprema za narednu sezonu. Upravo iz tog razloga Panonija je u svoje redove dovela značajno pojačanje, jednu od najboljih i najiskusnijih odbojkašica 2. lige Srbije. Radi se o Marini Jovanović, dvadesetpetogodišnjoj odbojkašici iz Novog Sada.

Marina igra na poziciji primača servisa. Ona ima i superligaškog iskustva. Igrala za Vojvodinu, ŽOK Futog, Žabalj, Futog West. Iako je imala više poziva od ekipa iz višeg ranga, ipak se odlučila za Panoniju. Priključila se ekipi pre nekoliko dana i vredno trenira sa njima.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here