Završetak deonice državnog puta Neštin – Erdevik

1577

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka pred većnicima se našao predlog odluke o izradi izmena i dopuna Plana detaljne regulacije za deonicu državnog puta broj 18, Neštin – Erdevik.


Kako je objasnio izvestilac Nikola Lalić, izmene i dopune plana donose se zbog toga što je odluka o Planu detaljne regulacije za deonicu državnog puta broj 18, Neštin – Erdevik doneta 2011. godine, a nakon toga je došlo do donošenja niza sistemskih zakona u oblasti saobraćaja te je bilo neophodno postojeću odluku uskladiti sa važećim propisima.

Sredstva za izradu izmena i dopuna plana u potpunosti je obezbedilo JP „Putevi Srbije“ iz Beograda. Rok za izradu plana je 60 dana.

Izvestilac Nikola Lalić dodao je da izmenama plana nije predviđeno menjanje koridora javnih površina, regulacione linije i dalje ostaju nepromenjene. Problem su predstavljale samo visinske tačke i nagib koji je veći od 7 posto.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Pre završetka ove deonice, nije moguće govoriti o mostu koji bi spajao sremski deo opštine sa ostatkom Bačke Palanke pa se tako deo izmena ovo plana odnosi i na Plan generalne regulacije mosta.

Član opštinskog veća zadužen za saobraćaj, Milorad Paripović istakao je da je donošenje ove odluke vrlo važan jer je završetak ove deonice značajan za stanovnike Vizića i Neština, a i most koji je toliko neophodan bio bi sastavni deo ove deonice državnog puta.

„Naša želja je da se taj most napravi, ali to je na državi da odluči. Koliko sam čuo, država procenjuje da je važno da imamo most. Možda ova današnja odluka vezana za koridor vodi ka izgradnji mosta. Ne mogu zaista da govorim u ime države, to nije nadležnost Opštine“, kaže Milorad Paripović

On dodaje da postoji potreba za mostom koji povezuje sever republike sa ostatkom Srbije kao i sa Republikom Srpskom, ali na državi je da odluči da li će i kad to biti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here