Besmrtni puk maršira ulicama 11 gradova

533

Danas (09.05.), na Dan pobede nad fašizmom, Besmrtni puk Srbija organizuje šetnje sećanja na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku u jedanaest gradova.

Devetog maja marširaju: Beograd, Novi Sad, Niš, Kragujevac, Kraljevo, Užice, Kruševac, Kikinda, Sombor, Pančevo i Paraćin.

Besmrtni puk Srbija poziva sve građane da se pridruže humanoj, internacionalnoj manifestaciji i da ponesu slike svojih predaka i bližnjih koji su se borili za slobodu u Prvom i Drugom svetskom ratu, ratovima devedesetih i protiv NATO agresije.

Besmrtni puk će biti održan bez ikakvih političkih obeležja, pod zastavom Srbije, i imaće isključivo rodoljubivi karakter.

U Novom Sadu marš Besmrtnog puka kreće sa Keja žrtava racije devetog maja u 17 sati. Kolona će se kretati Bulevarom Cara Lazara, Stražilovskom, Žarka Zrenjanina i ulicom Modene do Trga Slobode, gde će posle obraćanja gradonačelnika Novog Sada, biti održan svečani koncert sa srpskim i ruskim rodoljubivim pesmama.

Iz Bačke Palanke je organizovan prevoz za Novi Sad. Polazak je u 15 časova ispred caffe bara „Zlatno burence“ (raskrsnica Kralja Petra I i Šafarikove). 

Marš besmrtnog puka prvi put je održan u Rusiji 2011. godine, odakle se raširio u četrdeset zemalja sveta i postao međunarodna manifestacija.

Ove godine međunarodni koordinator Besmrtnog puka za sve države je Sergej Gluščenko iz Moskve, dok je koordinator Besmrtnog puka Srbija, Nenad Simonović, zadužen za jedanaest gradova u našoj zemlji.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here