Farmer iz Bačke Palanke osvojio 1. mesto na 86. međunarodnom poljoprivrednom sajmu

6966

NOVI SAD: Juče (11.05.) je otvoren najveći agro-biznis događaj u ovom delu Evrope, 86. međunarodni poljoprivredni sajam.

Farma Mite Plavšića ove godine na sajmu izlaže 5 junica rase holštajn-frizijski. Od poslednjeg izlaganja ove farme prošlo je 13 godina.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Na izlaganje posle toliko godina odlučio se insistiranjem mlađe ćerke Aleksandre (Staše) koja ljubav prema kravama gaji od malih nogu te je i zbog njih upisala srednju poljoprivrednu školu u Futogu – smer veterinarski tehničar. Upravo je ona insistirala kod oca da ove godine na sajmu izlažu junice. Izložene junice su starosne dobi od 18 do 20 meseci.

Već prvog dana sajma ova farma je osvojila tri nagrade. Jedna od njih je nagrada za kolekciju junica, druga je bronzana plaketa, a treća najvrednija je zlatna plaketa i titula šampionke.

Cela porodica je zadovoljna rezultatom, a Staša je ponosna na ishod svog prvog izlaganja na sajmu. Porodica sa osmehom uz poslugu mlečnim proizvodima dočekuje sve goste koji se nađu kraj njihovog štanda. Plavšići pozivaju i sve ostale goste sajma, koji traje do petka 17. maja, da dođu i druže se njima.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here