Nadležni u opštini o rešavanju problema stanovnika Neština i Vizića

1685

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici opštinskog veća Opštine Bačka Palanka većnici su se dotakli problema stanovnika Neština i Vizića koji pasoše moraju da menjaju na manje od godinu dana jer svakodnevni odlazak na posao ili u školu za njih znači prelazak dve granice.


Predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica rekao je da u  graničnoj policiji u Bačkoj Palanci kažu da je naredba Ministarstva unutrašnjih poslova takva da pečati u pasošu ne mogu da se izbegnu.

„Ovo je problem koji dosta opterećuje samo funkcionisanje grada. Mi kao Opština nemamo nikakve ingerencije sa graničnim prelazima, ali na inicijativu MZ Neštin, mi smo se obratili Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi granične policije. Obavestili smo ih o problemima sa kojima se susreću naši sugrađani“, kaže predsednik opštine.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Dopisi su, dodaje Šušnica, poslati i u vezi problema sa gužvama koju prave kamioni, ali odgovora nema. Dodaje da će predstavnici opštine u narednom periodu otići u Ministarstvo i usmeno obavestiti ministra sa kakvim problemima se susreću stanovnici opštine Bačka Palanka.

Na današnjoj sednici donete su odluke o učešću Opštine Bačka Palanka na konkursima za realizaciju tradicionalnih manifestacija „Zlatni kotlić“ i „Etno šor“.

„Ponosni smo na te dve manifestacije, one predstavljaju brend Bačke Palanke“, dodao je Šušnica.

On je istakao da je značajno i donošenje odluke o izmeni Plana generalne regulacije Gajdobre. Cilj plana je da se reše trenutni problemi sa kojima se susreće ova mesna zajednica.

„Sa ovim planskim dokumentom želimo da izađemo u susret privredi i privrednicima kako bi oni svoje trenutne probleme rešili izmenu planske dokumentacije“, rekao je predsednik opštine Branislav Šušnica.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here