Suđenje za pokušaj ubistva u Bačkoj Palanci: Čeka se na novo psihijatrijsko veštačenje okrivljenog

3002

Glavni pretres Žarku Šušiloviću (29) iz Bačke Palanke, okrivljenom da je lane prebio i izbo na ulici u tom mestu rođenu sestru D. Š. (21) i tako pokušao da je ubije, odložen je u novosadskom Višem sudu, nakon saslušanja svedoka i veštaka, dok se ne uradi novi neuropsihijitrijski nalaz za optuženog.


Nakon obrazlaganja osnovnog nalaza stalnih sudskih veštaka, stručni savetnik odbrane specijalista dr Boris Golubović zatražio je da neki drugi stručni tim detaljnije obavi taj zadatak, što je na kraju ročišta veće i prihvatilo.

Inače, okrivljeni je na početku procesa početkom marta ove godine izneo odbranu i rekao da je optužnicu razumeo, ali i kazao da ne zna da je ijednom ubo sestru. Po njegovim rečima, sve je počelo u novembru prethodne godine, kad je sestra s njegovom ženom i detetom, nakon njegove zabrane roditeljskog staranja i prilaska, odnosno svađa, otišla iz kuće da njih dve s detetom žive zajedno u podstanarskom stanu.

Na pretresu svedok I. K. iz Bačke Palanke kazao je da je je okrivljeni „bukvalno gazio po glavi” svoju sestru dok je ležala na zemlji.

„Bila je na boku, a on ispred nje, i nije se pomerala“, kazao je taj svedok.

„I pred policajcima, koji su stigli na lice mesta, rekao da će je ubiti i da je to zaslužila. Jedna žena bila je tu i ja sam joj kazao da skloni dete, da ne gleda takve scene, a kasnije sam saznao da se zapravo radi o supruzi okrivljenog.“

Optuženi je ranije na suđenju naveo da je njegova sestra možda pala na šrafciger, koji je imao kod sebe tom prilikom. Ta alatka, ukupne dužine oko 16 centimetra, mu je, navodno, u jednom trenutku ispala iz džepa radnih pantalona, a on ju je pri tome mahinalno podigao.

[wonderplugin_slider id=136]

 

„Prethodno sam se vratio sa sezonskog posla, pod uticajem alkohola. Zakačio sam se oko para s ocem, koji je pozvao policiju, pa sam seo na bicikl da se provetrim, ne sačekavši patrolu. Naišao sam ubrzo na ženu, s kojom sam bio u brakorazvodnom postupku, s našim sinom“, kazao je na otvaranju pretresa optuženi, odgovorajući na pitanje predsedavajuće veću Slobodanke Gutović.

„Ja sestri, koja je naišla u tom trenutku, vraćajući se s posla, nijednom nisam rekao da ću je ubiti, niti sam joj prethodno pretio. Inače, trotoar je bio neravan, pored je bilo neko šiblje pa se možda tako povredila, ali ja posle svega na njoj nisam video krv, a i bio je mrak. Jesam je udario rukom, a ona je mlatarala rukama i pri tome smo se grebali.“

On je na prethodnom ročištu kazao da smatra da bi se odnosi između supruge i njega sredili da sestra nije otišla da stanuje s njima posle bračnih nesuglasica. Navodno, stekao je utisak da je ona doprinela rasturanju tog braka.

„Ona je trebalo da, kao devojka, vodi svoj život, a ne da stanuje s mojom ženom i našim detetom u fazi razvoda“, ocenio je ranije okrivljeni, iznoseći odbranu.

Sada razvedena supruga optuženog, M. Š. kazala je u postupku da nije videla da ga je sestra u spornoj prilici ijednom udarila, iako je on tvrdio da je „krenula na njega”.

„Kada je počeo da vadi nešto iz džepa, otišla sam po pomoć. On je nju udario, pala je, izvadio je šrafciger. Otišla sam tada da zovem pomoć dok je bila na zemlji. Dete je bilo sa mnom i vrištalo“, svedočila je potom bivša supruga okrivljenog.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here