Hotel, spa i velnes centar, luka u Novoj Gajdobri

Radovi na kompleksu u Novoj Gajdobri po planu bi započeli na proleće 2020 godine

4423

BAČKA PALANKA: Pred odbornicima Skupštine opštine Bačka Palanka na sutrašnjoj sednici naći se i Plan detaljne regulacije turističko – rekreativne zone u Novoj Gajdobri.


Čitav kompleks prostiraće se na površini od 27 hektara, a obuhvata prostor od kanala DTD do naselja i od atara sa severozapadne strane do državnog puta sa jugoistočne.

Prema ovom planu, turističko rekreativnu zonu činili bi različiti tipovi turističkog pristupa – spa/velnes kompleks, sportski turizam, edukativni i kulturni turizam (radionice, umetničke i etnološke kolonije).

Planirane su sledeće sadržajne celine:

  • Kamp zona (mirna zona) sa prvenstvenim ciljem suživota sa prirodom i pejsažom u zoni i okruženju;
  • Pasivna ponuda na otvorenom – boravak u parku, sadržaji za decu, čitanje i slično;
  • Aktivna ponuda na otvorenom – sportovi (košarka, tenis, odbojka na pesku, ribolov…) poligoni i igrališta za decu;
  • Velnes i spa – sadržaji na otvorenom, kao i u sklopu objekata – čulni doživljaji, relaksacija, kupanje na jezeru i slično;
  • Hotel i ulazno područje – smeštajni kapaciteti, ulazne vizure.

Planirano je da se za ovu zonu maksimalno iskoriste prirodni resursi i konfiguracija terena – jezera, kanal, topografija i pejzažne karakteristike, ali i da se iste dopune i obogate.

U okviru turističko – rekreativne zone predviđa se i formiranje novih saobraćajnih koridora za prilaz planiranim sadržajima. Planirana je izgradnja sledećih ulica:

  • produžetak Ulice školska;
  • Ulica nova 1;
  • Ulica nova 2.

Na kanalu DTD planirana je izgradnja i mini luke kao i vožnje čamcima, kajacima.

Čitav projekat je privatan i pokrenuo ga je Radivoj Rodić sa porodicom. Opština Bačka Palanka podržala je ideju i bila je sufinansijer Plana detaljne regulacije, koji se nalazi na dnevnom redu sutrašnje sednice SO Bačka Palanka.

Ukoliko odbornici usvoje ovaj plan, kreće se sa ishodovanjem građevinske dozvole koja se očekuje u septembru ove godine, pa bi radovi na ovom kompleksu započeli na proleće 2020 godine.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here