Karanović oborio državni i balkanski rekord

Na prvenstvu Vojvodine u benč presu i pauerliftingu u Sportskoj hali „Tikvara“

2037

Veoma su zapaženi bili dizači tegova PLK „Majevica“ na prvenstvu Vojvodine u benč presu i pauerliftingu koje je održano u bačkopalanačkoj Sportskoj hali.


Konkurenciju je na ovom takmičenju činilo pedeset dizača tegova iz deset vojvođanskih klubova. Organizator prvenstva je bio Pauerlifting savez Vojvodine, a tehnički organizatori su bili PLK „Majevica“ i Sportska hala „Tikvara“.

– Na takmičenju je nastupilo petnaest žena što je dosta veliki broj kada je u pitanju ovaj sport, ali i tri osobe se invaliditetom. Što se tiče naših rezultata, zadovoljan sam brojem osvojenih medalja jer smo odavno najjači klub ne samo u Vojvodini, već i Srbiji, kaže Damir Ivančić, trener PLK „Majevica“.

– U ženskoj konkurenciji u benč presu je takmičarka „Majevice“ Slavica Petković osvojila prvo mesto u kategoriji do 62 kg kod veteranki, a Anđela Todorović je u juniorskoj konkurenciji bila najbolja u kategoriji do 62 kg. Darko Ognjenović je bio najbolji kod juniora u kategoriji do 83 kg podigavši 135 kilograma, a debitant Dragan Kragić je zauzeo drugo mesto u istoj kategoriji sa podignutih 112,5 kg.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Ognjen Karanović je bio ubedljivo najbolji u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 93 kilograma sa podignutih 187,5 kg, a Goran Trninić je osvojio treće mesto u benč presu u kategoriji do 105 kilograma sa podignutih 160 kg. Dušan Rimar je u seniorskoj kategoriji do 120 kg bio treći sa podignutih 135 kilograma, a Mirko Belaćević je u kategoriji preko 120 kilograma bio očekivano najbolji sa podignutih 220 kg.

Kada je u pitanju pauerlifting Marko Živojinov je u kategoriji do 74 kg bio prvi kod veterana, a Dragan Kragić u juniorskoj kategoriji do 83 kilograma drugi. Goran Trninić je u seniorskoj kategoriji do 105 kilograma bio treći, a Nikola Ilić je u kategoriji do 120 kilograma osvojio zlatnu medalju. Domaćini ovog takmičenja su se potrudili da organizacija bude na najboljem mogućem nivou

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here