Karanović oborio državni i balkanski rekord

Na prvenstvu Vojvodine u benč presu i pauerliftingu u Sportskoj hali „Tikvara“

1892

Veoma su zapaženi bili dizači tegova PLK „Majevica“ na prvenstvu Vojvodine u benč presu i pauerliftingu koje je održano u bačkopalanačkoj Sportskoj hali.


Konkurenciju je na ovom takmičenju činilo pedeset dizača tegova iz deset vojvođanskih klubova. Organizator prvenstva je bio Pauerlifting savez Vojvodine, a tehnički organizatori su bili PLK „Majevica“ i Sportska hala „Tikvara“.

– Na takmičenju je nastupilo petnaest žena što je dosta veliki broj kada je u pitanju ovaj sport, ali i tri osobe se invaliditetom. Što se tiče naših rezultata, zadovoljan sam brojem osvojenih medalja jer smo odavno najjači klub ne samo u Vojvodini, već i Srbiji, kaže Damir Ivančić, trener PLK „Majevica“.

– U ženskoj konkurenciji u benč presu je takmičarka „Majevice“ Slavica Petković osvojila prvo mesto u kategoriji do 62 kg kod veteranki, a Anđela Todorović je u juniorskoj konkurenciji bila najbolja u kategoriji do 62 kg. Darko Ognjenović je bio najbolji kod juniora u kategoriji do 83 kg podigavši 135 kilograma, a debitant Dragan Kragić je zauzeo drugo mesto u istoj kategoriji sa podignutih 112,5 kg.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Ognjen Karanović je bio ubedljivo najbolji u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 93 kilograma sa podignutih 187,5 kg, a Goran Trninić je osvojio treće mesto u benč presu u kategoriji do 105 kilograma sa podignutih 160 kg. Dušan Rimar je u seniorskoj kategoriji do 120 kg bio treći sa podignutih 135 kilograma, a Mirko Belaćević je u kategoriji preko 120 kilograma bio očekivano najbolji sa podignutih 220 kg.

Kada je u pitanju pauerlifting Marko Živojinov je u kategoriji do 74 kg bio prvi kod veterana, a Dragan Kragić u juniorskoj kategoriji do 83 kilograma drugi. Goran Trninić je u seniorskoj kategoriji do 105 kilograma bio treći, a Nikola Ilić je u kategoriji do 120 kilograma osvojio zlatnu medalju. Domaćini ovog takmičenja su se potrudili da organizacija bude na najboljem mogućem nivou

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here