Ponovo radi servis pranja veša za socijalno ugrožene u Baču

912

BAČ: Od pre tri sedmice ponovo radi Servis za pranje i peglanje veša, pošto je lokalna samouprava dobila od Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku oko 780.000 dinara za nastavak usluge vešeraja za socijalno ugrožene porodice, stare i lica sa invaliditetom.


Podsećamo, da je u Baču socijalna vešernica bila otvorena tokom prošle godine, da bi 31. decembra prestala da radi, dok se ne obezbede pare za plate dve radnice i potrošni materijal. U odnosu na prošlu godinu nije se ništa promenilo u radu servisa za pranje i peglanje veša. Vešernica je i dalje u Zanatskom centru u Baču i otvorena je radnim danima od 7 do 15 časova.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Sada je projektom obuhvaćeno 110 korisnika iz svih mesta sa područja opštine, koliko je, inače, i bilo predviđeno projektom, mada je lane tu povlasticu uživalo 124 lica. Iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Bača rečeno je su tih 110 korisnika stalni uživaoci ove pomoći. Opština Bač projekat sprovodi sa Centrom za socijalni rad Bača. Lokalna samouprava je za ovaj vid pomoći obezbedila prostor, a novcem nemačke humanitarne organizacije ASB opština je 2017. godine kupila opremu za pranje i peglanje veša i tim novcem plaćala dve radnice. Ove godine obezbeđeno je da ova vrsta socijalne usluge traje do 31. decembra.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here