уторак, април 23, 2024
Насловна Спорт Остали спортови Dejana Bačko dobitnik Majske nagrade Sportskog saveza Srbije

Dejana Bačko dobitnik Majske nagrade Sportskog saveza Srbije

995

Dejana Bačko, aktuelna šampionka sveta u paratekvondou i predsednica komisije za paratekvondo TAS, juče je dobila još jedno prestižno priznanje. U zgradi Skupštine Republike Srbije, na redovnoj sednici Skupštine Sportskog saveza Srbije, našoj Dejani Bačko uručena je Majska nagrade, najprestižnije društveno- sportsko priznanje u Srbiji.


Za interner stranicu Tekvondo asocijacije Srbije Dejana Bačko kaže:
-Nagrada mi je uručena za postignute rezultate u tekvondou. Istakla bih da mi ovo priznanje puno znači, i to ne samo meni nego i mom klubu „Gitros“ kao i svima u Tekvondo asocijaciji Srbije. Ova nagrada mi je podstrek da i u buduće dam sve od sebe ! Hvala mom klubu ” Gitros” i treneru Aleksandru Andreevskom na svemu! Želela bih da se zahvalim i Davoru Štefaneku na uručenoj nagradi – istakla je Dejana Bačko.

Na svečanoj ceremoniji dodele Majskih nagrada, predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek predstavio šta je sve postignuto od početka 2019. godine. Štefanek je istakao da novi izazovi tek predstoje a da će se Sportski savez Srbije, truditi da za još jednu lestvicu podigne čitav sistem sporta u našoj zemlji.

Na svečanoj sednici, Štefanek je specijalnu zahvalnicu dodelio ministru odbrane Aleksandru Vlinu za izuzetan doprinos razvoju sporta u Vojsci Srbije.

Dobitnici majske nagrade sa predsednikom SSS Davorom Štefanekom (Foto: Sportski savez Srbije)

Laureati za 2019 godinu su: Dejana Bačko (sportista sa invaliditetom), Sportski savez Požarevca (teritorijalni sportski savez), KK Crvena zvezda (sportska organizacija), Milan Aleksić (sportista u olimpijskom sportu), Jasmina Anđelković (sportista u neolimpijskom sportu), Stoian Dobrev (sportski stručnjak), Nemanja Marijan (sportski funkcioner), Nedeljko Iljukić (sportski novinar), Mirko Butulija (posthumno – životno delo) i Miloš Mitić (posthumno – životno delo).

[wonderplugin_slider id=117]

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here