Bačkopalančanin u svom dvorištu pravi privremeni smeštaj za pse lutalice

1606

BAČKA PALANKA: Zlatko Dovičin iz Bačke Palanke nije jedan od onih koji kada sretnu napuštenog kucu okrenu glavu ili samo tužno uzviknu „jadan ti“.


Zlatko je rešen da svakom od njih pomogne istog trenutka, pa pored svakodnevnih obaveza koje ima kao i svi mi, udomljava ih u svom dvorištu, aktivno traži stalan smeštaj, ali pomaže drugima u potrazi za svojim ljubimcima. Sad je rešio da ode korak dalje i učini veliku i humanu stvar za naše četvoronožne prijatelje.

U svom dvorištu počeo je izgradnju smeštaja za pse u kom bi se oni nalazili do trajnog udomljavanja. Do sad su urađeni temelji i Zlatku je potrebna pomoć jer kako i sam kaže, ovakav objekat bi umnogome pomogao napuštenim psima, ali i našim sugrađanima.

Radi se o privremenom skloništu ili smeštaju pasa lutalica do njihovog udomljavanja. Objekat bi trebao da bude veličine oko 50 metara kvadratnih što je sasvim dovoljno za oko desetak pasa u isto vreme.

Zlatko Dovičin

„Unutrašnjost bi podelili u boksove, naravno kako ne bi dolazilo do problema. Ako ova ideja zaživi radili bi i na uvođenju grejanja koje bi takođe rešilo problem koji smo imali prošle zime. Trenutno imamo temelje što zvuči smešno, ali kad se to pretvori u novac i nije baš“, rekao je Zlatko Dovičin za BAP VESTI.

 

Sada je, dodaje, potreban građevinski materijal. Ne mora biti nov, već svako ko u dvorištu ima neki stari štos cigala, blokova i drugog materijala, a nije mu potreban, može da donira Zlatku za završetak mini prihvatilišta „Džeki“.

Naš sagovornik kaže da je jedan i jedini motiv ljubav prema zivotinjama, drugi ne postoji. On napominje da bi vrata smeštaja bila otvorena za svakog ko želi da vidi o čemu je reč, sve je transparentno. Svaka pomoć je dobrodošla, a Zlatko ne sumnja da postoje ljudi dobrog srca koji će mu pomoći da objekat završi i tako pomogne životinjama, ali i ljudima.

„Sredstva potrebna za izgradnju su minimalna spram onoga što mi kao društvo dobijamo. Trajno rešenje mnogih problema sa kojima se suočavamo i kojima nema kraja. Što bi narod rekao „Jednim udarcem dve muve, u našem slučaju mnogo muva“, kaže Zlatko.

Za sada, sredstva se prikuplju preko agencije „Konto“ (tržni centar „Mozaik“). Zlatko kaže da će svi koji doniraju novac u svakom momentu moći da vide gde je i koliko utrošeno. Kada je u pitanju građevinski materijal, svi koji žele tako da pomognu, mogu Zlatku da se jave putem njegovog fejsbuk naloga – Zlaja Dovičin.

„Za plemenite, dobre i pre svega razumne ljude ne treba mnogo znakova, sami će naci put do nas“, rekao je na kraju ovaj ljubitelj životinja.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here