Rebalans budžeta: Nove kapitalne investicije u opštini Bačka Palanka

1939
Foto: RTV (Miloš Janjatović)

BAČKA PALANKA: Prvi rebalans opštinskog budžeta za 2019. godinu predložen je na današnjoj sednici Opštinskog veća.


Po završnom računu za 2018. godinu, u budžetu Opštine Bačka Palanka ostvaren je višak od 258.386.031, 03 dinara. Ovaj novac raspoređen je za završetak započetih projekata, ali i za nove kapitalne investicije u opštini Bačka Palanka.

Za kompleks bazena u Bačkoj Palanci predloženo je povećane u iznosu od 11.015.489,14 dinara obezbeđenih od Uprave za kapitalna ulaganja, a za opremanje vrtića u Silbašu opredeljeno je dodatnih 1.669.680 dinara. Dodatna sredstva obezbeđena su i za nastavak radova na novoj zgradi MZ Nova Gajdobra, kao i za izgradnju fekalne kanalizacije u naseljima Mladenovo i Obrovac.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Kada su u pitanju novi projekti koji se nisu našli u budžetu za 2019., po ovom rebalansu obezbeđeno je 43.000.000 dinara za rekonstrukciju ulice Kralja Petra I u Bačkoj Palanci – od ulice Žarka Zrenjanina do Šafarikove ulice. Takođe, biće postavljana nova autobuska stajališta, a gradiće se i trafo stanice.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Izvršilac budžeta, predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica rekao je da je izgradnja novih autobuskih stajališta predviđena na Telepu i Majuru što će olakšati putovanje stanovnika sa područja MZ Karađorđevo.

Branislav Šušnica

„Izdvojili smo značajna sredstva za izgradnju trafo stanica, a najbitnija je Gajićeva bara u Obrovcu što je osnovni preduslov da se u narednih godinu dana završi gasifikacija opštine Bačka Palanka. Dobar deo sredstava izdvojen je za ove nove, ali i završetak započetih projekata“, kaže Šušnica.

On dodaje da „bolnu tačku“ ovog rebalansa predstavlja 20 miliona dinara koji su izdvojeni za kazne – sudove koji se vode preko deset godina, a koji sad dolaze na naplatu.

Predsednik opštine smatra da je Opština dobro poslovala u prethodnoj godini, a rebalans je, po njegovom mišljenju, urađen na vreme.

„Na ovaj način uspećemo da sprovedemo sve javne nabavke, iskoristimo lepo vreme kako bi završili započete projekte“, istakao je Branislav Šušnica.

Na sednici Skupštine opštine Bačka Palanka, zakazanoj za sredu 12. jun, odbornici će se izjasniti i doneti odluku o predloženom rebalansu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here